IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   iPod sağır kuşak yaratıyor (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/21717-ipod-sagir-kusak-yaratiyor.html)

kont_dracula 24 Temmuz 2006 01:15

iPod sağır kuşak yaratıyor
 
MP3 çalarınız varsa bu araştırmaya kulak verin. Çünkü, bilimsel araştırmalara göre iPod ile müzik dinleyenler, anne babasından 30 yıl daha erken işitme kaybına uğruyor. İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, popüler iPod'un da aralarında bulunduğu MP3 çalarları kulaklarından düşürmeyen gençlerin, anne babalarından 30 yıl erken işitme kaybına uğrayabilecekleri ortaya çıktı.
Gençlerin çok sık ve çok yüksek sesle müzik dinlediklerine dikkati çeken Deafness Research UK, özellikle 16-34 yaş grubundan az sayıda kişinin yüksek sesle müzik dinlemenin zararları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtti. Kuruluşun araştırmasına göre, 16 ila 24 yaşlarındaki İngiliz gençlerinin yarıdan fazlası (yüzde 53,5) günde bir saatten fazla, yüzde 20'si de günde 3 saatten fazla MP3 çalarlarını kullanıyor.
Gençlerin yüzde 14'ü haftada 28 saati aşkın MP3 çalarından müzik dinlerken, üçte birinden fazlası her gün yüksek sesle müzik dinledikten sonra kulak çınlaması meydana gelmesinden yakınıyor. Apple'ın iPod müzikçaları en fazla 100 desibel ses kapasitesine sahip ve AB yasalarına uygun bulunuyor. 105 desibeli geçen müziği 15 dakikanın üzerinde dinlemenin işitme kaybına neden olabileceği belirtiliyor. Deafness Research, bunun yoğun trafikten daha yüksek bir ses olduğunu, ancak klaksondan düşük olduğunu belirtiyor.

Alovepoem 25 Temmuz 2006 16:10

Yanıt: iPod sağır kuşak yaratıyor
 
Metallica dinleyenlerin vay haline ilerde işitme cihazlarıyla gezecekler:);)

Antéchrista 25 Temmuz 2006 16:16

Yanıt: iPod sağır kuşak yaratıyor
 
Vazgeçen olucanı sanmıyorum ,,,
Otobusde trafık gurultusunu dınlıceme sagar olmayı tercıh ederım (bide şu var sağar olmamız en basıt sorunumuz olur o zamanda !)
Boşverın dınleyın ;) ama sesi sonuna kadar acmamakda fayda var ,, fırmalar zaten kullanım kılavuzunda o uyarıyı yapıyorlar ,,, eh bırı o yuzden sagır olursa dava acarsa , fırma ben uyardım dıcek (;


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk