IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2009, 11:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tıp fakültesi birincisinden şok itiraf




Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin mezuniyet töreninde bir konuşma yapan fakülte birincisi Dr. Tuğba Akın, kendisini dinleyenleri şoke etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İnternlerin (stajyer hekim) sadece yüzde 2.8'inin gelecekten umutlu olduğunu söyleyen Akın, siyasi dengeleri oturmamış, sağlık politikalarının sürekli değiştiği ve hekime gereken değer ve imkanın verilmediği bir ülkede yaşadığımızı söyledi.
İnternler arasında bir anket yaptıklarını belirten Dr. Tuğba Akın, "Ankete göre arkadaşlarımızın sadece yüzde 2.8'i gelecekten umutlu. Geri kalan kısım ise meslek yaşantısı ile ilgili beklentilerinin gerçekleşmesi konusunda umutsuz ve karamsar" dedi. Konuşmasında, anket soruları içinde yer alan en çarpıcı sorunun, 'Kendi döneminizden bir hekim arkadaşınıza anne babanızı emanet eder misiniz?' olduğunu söyleyen çiçeği burnunda doktor, sözlerine şöyle devam etti:
"Sonuç çok vahim. Sadece yüzde birimiz ailemizi tam güvenerek, aynı dönemde mezun olduğumuz hekim arkadaşına emanet ediyor. Burada hem kendi, hem de fakülte eğitimimiz adına ciddi bir öz eleştiri yapmalıyız. Anketteki, 'İnternlük döneminizde eğitiminizi kimlerden aldınız?' sorusuna, İntern arkadaşlarımız bu soruya, iş yükü zaten ağır, vakti kısıtlı olan ve zaten kendisinin burada bulunuş amacı eğitim almak olan asistan hekimler olarak cevap vermişler. Oysa ki tıp fakültesinde sadece bir sene sonra tek
başına hasta bakacak olan hekim adaylarına eğitim vermesi gereken kişilerin öğretim üyeleri olması gerekli değil midir?"

'Hoca yüzü görmüyoruz'
Konuşmasında fakültenin öncelikli amacının hekim yetiştirmek olduğunu vurgulayan genç doktor, bazı polikliniklerde hiç hoca görmeden, sabahtan akşama kadar sadece asistan hekimlerle hasta baktıklarını söyledi.
Dr. Akın, "Neden bazı bölümlerde öğrenci pratiklerini öğretim üyeleri yerine asistanlar yaptırıyor? Bizler burada hastanenin iş yükünü azaltmak için mi varız? Bedava iş gücü olarak mı görülüyoruz?" diye konuştu. İnternlerin yüzde 74'ünün öğretim üyelerinin tekrarlayan eğitici eğitimi almaları gerektiğini düşündüğünü bildiren Dr. Akın, sözlerine şöyle devam etti:
"Yine anket sonuçlarına göre, intern hekimlerin bir çoğu kendini birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışmak için yetersiz hissediyor. Birincil amacın pratisyen hekim yetiştirmek olduğu fakültemizde bu durumda amaç ile sonuç birbirine uymamaktadır. Öğrenciler internlük dönemlerinde, izin hakkı dahi olmadan çalıştırılıyor. Hastalanmaları yasak. Yakınlarının nişan, düğün törenleri gibi önemli olaylarda dahi izin alamıyorlar. Bu ankette amacımız birilerini üzmek değildir. Bunların hepsi düzeltilebilir."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
birincisinden, fakultesi, fakültesi, itiraf, sok, tip, tıp, şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tıp Fakültesi öğrencileri. Düş Komedi ve Mizah 0 19 Ocak 2013 02:11
Açıköğretim Fakültesi SMS Servisi Liaaa Uygulamalar 0 21 Şubat 2012 15:29
Sensizlik Fakültesi Kayahan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Ekim 2010 11:43