IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Kalça çıkığı tedavisinde yeni yöntem (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/22815-kalca-cikigi-tedavisinde-yeni-yontem.html)

ad3m 11 Ağustos 2006 18:14

Kalça çıkığı tedavisinde yeni yöntem
 
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalı öğretim üyeleri, doğuştan kalça çıkığının tedavisinde dünyada ilk defa uygulanan yeni bir cerrahi yöntem geliştirdi.

CÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalı Başkanı ve CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut başkanlığındaki ekip, doğuştan kalça çıkığının tedavisinde dünyada ilk defa uygulanan cerrahi bir yöntem geliştirdi.
Bilimsel adı ''artroskopik yardımlı gelişimsel kalça çıkığı ameliyatı'' olan ve dünyanın sayılı bilimsel dergilerinde de yayınlandığı bildirilen yöntem, bölümün öğretim üyeleri tarafından başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Yöntem hakkında bilgi veren Prof. Dr. Okay Bulut, bu hastalığın zaman içinde tedavi edilmediği takdirde kalıcı sakatlıklara ve çok ciddi sorunlara yol açabildiğini belirterek, ''Bu ülkemizde de çok sık görülen bir rahatsızlık. Bu gelişimsel kalça çıkığının tedavisinde olabildiğince erken tedaviyle ameliyatsız bir tedavi ile başarı mümkün. İdeali de aslında böyle olması gerekir. Ama ülkemizde ne yazık ki çok gecikmiş vakaları görüyoruz ve bunlarla ilgili ciddi ameliyatlar hala yapılıyor'' diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Dünyada ilk defa kendi klinikleri tarafından uygulanan ve ekip halinde yaptıkları uygulamayla artroskopik yöntemle erken dönem cerrahi tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Prof. Dr. Bulut, ''Şu ana kadar 10 vakada bu yöntemi uyguladık ve hepsinde de başarılı sonuçlar elde ettik. Ancak böyle bir yöntemin dünyada yaygın olarak kullanılabilmesi için biraz daha uzun dönem sonuçlarını beklememiz gerekiyor'' dedi. Bu yöntemin 6-18 ay yaşları arasında çocuklarda uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Bulut, şu bilgileri verdi:

''Eklem cerrahisinde kullanılan teknolojik bir yöntem olan artroskopi, ortopedik travmatolojilerde yaygın olarak uygulanıyor. Ancak bu tip olgularda, yani gelişimsel kalça çıkıklarında, artroskopi kullanılarak yapılan cerrahi bir yöntem henüz dünyada yok. Doğuştan kalça çıkığında bu yöntemi tedavi amaçlı olarak ilk defa biz
kullanıyoruz.''


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net