IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2006, 15:40   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kantinlerde satılan gıdalara dikkat




SAMSUN (İHA) - Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin kantinlerden yaptıkları gıda tüketimi sonrası istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmaması için gerekli birimlerin zaman kaybetmeden denetimlere başlaması istendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihad Dündar, sağlık ve hijyen açısından kantinlerin denetlenmesinin önemine dikkat çekti. Kantindeki gıdaların camekanlı vitrinlerde muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Cihad Dündar, "Gıdalar tozdan, sinekten, kemirgenlerden korunmalı. Ayrıca satılan yiyeceklerin sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmeli. Gıdanın içeriği çok önemli. Özellikle korktuğumuz sağlıksız şartlarda hazırlanan tostlardır. Tostlarda kullanılan peynir, domates gibi malzemelerin tazeliği çok önemli. Taze değilse bu büyük bir risktir" dedi.

Kantinlerde hazırlanıp öğrencilere satılan ürünlerde kullanılan yağın kaliteli olmasının da gereğine değinen Dündar, boyalanmış ve tatlandırılmış markalı veya markasız ama denetlenmemiş sıvı içeceklerin de öğrencilerin sağlığını tehdit ettiğini vurguladı. Kantinlerden alınarak ayaküstü tüketilen gıdaların yeni nesli obez yaptığını, öğrencilerin sabahçı iseler kuvvetli bir kahvaltı, öğlenci iseler aynı şekilde öğle yemeği yiyerek okula gitmeleri tavsiyesinde bulunan Dündar, "Hiçbir veli çocuğunun obez olmasını istemez. O halde çocuklarının kantinlerden alışveriş yapmalarını bir şekilde önlemeliler. Çocuklarının içeriğinde ne olduğu bilinmeyen gıdaları tüketmesini ve obez olmasını istemeyen velilerimiz evlerinde hazırladıkları hijyenik gıdalarla beslenme kültürünü aşılamalıdır. İlgili kuruluşlarımız da okul kantinlerini sıkı bir denetimden geçirmelidir" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dikkat, gidalara, gıdalara, kantinlerde, satilan, satılan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Light Gıdalara Dikkat! Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Haziran 2012 16:10
Katı Gıdalara Geçiş efLatun Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Ocak 2012 22:56
Askeri kantinlerde plastik poşete son Cemalizim Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2009 01:44
Neden bazıları şekerli gıdalara fazla düşkün? Heidi Merak Ettikleriniz 0 15 Mayıs 2008 14:44