IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2009, 23:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Melamin konusundan haberdar mısınız?




Çin’de yaşanan melamin faciası gıda güvenliği konusunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı
Kontroller yapılmazsa Türkiye’de de melamin faciası yaşanabilir”

Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, Çin’de yaşanan melamin faciasının Türkiye’de de yaşanmaması için içinde yüzde 15’ten fazla süt bulunan ürünlerde eğer melamin içeriği 2.5 mg /kg üzerinde ise bu ürünlerin ithaline izin verilmemesi gerektiğini söyledi

Çin'de süt ve süt ürünleriyle bebek mamalarına katılan melamin nedeniyle üç çocuğun hayatını kaybetmesi ve 53 bin çocuğun ise genellikle böbrek rahatsızlıklarına yakalanması konusunda bir açıklama yapan Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, “Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) verilerine göre Çin’de sorunun yaşandığı bölgede tüketime hazır bebek mamalarında 2 600 mg/ kg’a kadar melamine rastlandı. Melaminin süte hile amaçlı katılan suyun protein içeriğini yükseltmek için katılmış olduğu tespit edildi. Çin’de yaşanan melamin faciası gıda güvenliği konusunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı” dedi.

'Çin’den bebek maması ithal etmiyoruz'

Saner, “Türkiye’de Çin’dekine benzer bir facia meydana gelebilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Çin’den bebek maması ithal etmiyoruz. Ancak, bu bizim ülkemizde tehlike yaşanmaz anlamına gelmiyor. Avrupa Birliği Komisyonu, AB ülkelerine Çin’den ithal edilen ve içeriğinde yüzde 15’in üzerinde süt içeren ya da içeriğinde ne kadar süt içerdiği belirtilmemiş olan ürünlerde laboratuvar analizleri de dahil olmak üzere sıkı kontroller yapılmasını şart koşuyor. Bu ürünlerde melamin miktarının 2.5 mg / kg’ı aşmaması gerekiyor. 2.5 mg/kg’dan daha fazla melamin içeren gıda ürünlerinin imha edilmesi zorunlu. Diğer taraftan, Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Otoritesi - EFSA süt, süt tozu ve bebek maması dışında süt içeren ürünlerdeki riskin düşük olduğunu bildiriyor. ABD ve AB’ye üye ülkelerde Çin’den süt ve süt ürünleri ithalatı yasaklandı. Türkiye’de de melamin problemi çözülene kadar böyle bir karar alınmalıdır. Diğer bir tehlike kaynağı olarak içeriğinde süt veya süttozu olan ürünlere baktığımızda ise içeriğinde yüzde 15’in üzerinde süt bulunan ürünlerde melamin analizinin yapılarak ürünün ithaline izin verilmesi gerekiyor. Risk analizi gereği bundan böyle süt ve süt ürünleri ithalatında melamin analizi yapılarak melamin içeriği 2.5 mg /kg üzerinde olanların ithaline izin verilmemelidir.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haberdar, konusundan, melamin, mİsİnİz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hasta mısınız Hastalık Hastası mısınız Zen Ruh Sağlığı 0 28 Kasım 2012 14:20
Gıdalarda melamin ve sağlığa etkileri System Sağlık Köşesi 0 06 Eylül 2011 14:29
Üye mail haberdar et serdar_snk PHP 6 14 Mart 2010 13:40