IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2009, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakanlığa, ekmekteki tuz oranı indirilsin isteği




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Türk Kardiyoloji Derneği ile Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneğinin daha sağlıklı bir yaşam için ekmekteki tuz oranının düşürülmesi talebiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığına başvurdu.

Türk Kardiyoloji Derneği ile Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneğinin daha sağlıklı bir yaşam için ekmekteki tuz oranının düşürülmesi talebiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığına başvurduğu bildirildi.
Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı tuz tüketiminin yüksek tansiyona neden olduğunu, bunun da kalp krizi, kalp yetersizliği, böbrek yetmezliği, görme kaybı, felç riski gibi birçok rahatsızlığa yol açtığını anlattı.
Tansiyon rahatsızlığını ''sessiz bir katil''diye niteleyen, tuzun da yüksek tansiyona neden olduğunu bildiren Prof. Dr. Kozan, ''Yüksek tansiyon hayati organları etkiliyor. Türkiye'de 17 milyon hipertansiyon hastası var. Bu düşmanı yenmek elimizde. Yaşam biçimini değiştirmeden sorunun üstesinden gelemeyiz. Sigara, alkolden uzak, ideal kiloyu yakalamalı, hareketli bir yaşam benimsemeli, kolesterolden, tuzdan uzak gıda tüketmeliyiz. Bizi batı tarzı fast food tarzı yiyecekler bozdu. Geleneksel yiyeceklere dönülürse sorun kalmaz. Tuzu da biraz kısarsak kalp ve damar hastalıkları riskinin önüne geçmiş oluruz'' diye konuştu.

''EN FAZLA TUZ TÜKETEN MİLLET TÜRKLER''
Türkiye'nin dünyada en fazla tuz tüketen ülke olduğunu öne süren Prof. Dr. Kozan şu bilgileri verdi:
''İnsanın günlük tuz ihtiyacı 4-6 gram arasında. Çilekte bile tuz var. Tuzun olmadığı doğal gıda yok. Günlük ortalama 18 gram tuz tüketiyoruz. Dünyadaki en geri kalmış ülkelerde bile 12 gram tuz tüketiliyor. Yemeklerde tuz oranına muhakkak dikkat edilmesi lazım. 4-6 gram tuz bir çay kaşığının sadece üst kısmı kadardır. Yemek masalarımızda tuzluk var. Hemen döküyoruz, bu alışkanlıktan vazgeçmemiz lazım.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na, hem Türk Kardiyoloji Derneği hem de Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği olarak ekmekteki tuz oranının düşürülmesi yönünde başvuru yaptık.
Ekmekteki tuz oranı 2 gramın üzerinde. Bunu 1 grama indirirsek sağlıklı yaşam için iyi olacak. Bakanlığın ekmekteki tuz oranını azaltacağını düşünüyoruz. Tuz oranının kesinlikle indirilmesi lazım.''

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakanliga, bakanlığa, ekmekteki, indirilsin, istedi, istegi, orani, oranı, tuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekmekteki tehlike! Ezgi Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2012 12:16
Üç bakanlığa yardımcı aranıyor PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 17:10
Ekmekteki tuz oranı düşürülsün AngeLus Sağlık Köşesi 0 14 Kasım 2009 09:36
Üniversitelilerden bakanlığa dava Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 14:24