IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2010, 10:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fazla oturmanın arkasındaki büyük risk




Bilim insanları, çok fazla oturmanın ölüm riskini artırdığını saptadı. Buna göre vaktinin yarısını oturarak geçiren insanlar spor yapmalarına rağmen aşırı kilo ve kalp krizi riskiyle karşılaşabilir.


Bilim insanları ciddi bir uyarıda bulunarak, fazla oturmanın ölümcül olabileceğini belirtti. Uzmanlar düzenli egzersiz yapılsa bile, çok uzun süre oturarak durmanın önemli sağlık bozuklukları ortaya çıkarabileceğini ifade etti.
Yapılan araştırmalar çok fazla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seyreden, bilgisayar başında oturan veya araba süren insanlarda kilo sorununun ve kalp krizini riskinin önemli ölçüde arttığını ortaya koydu.
İsveç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sağlık Bilimleri akademisyeni Elin Ekblo-Bak, vücudun dört saat oturduktan sonra zararlı tepkiler vermeye başladığını, şeker ve yağ düzenlemekten sorumlu olan genlerin çalışmayı durdurduklarını belirtti.
DÜZENLİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPMAK ÇÖZÜM DEĞİL
Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarından Tim Armstrong ise, düzenli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapan bir insanın saatlerce oturarak yaptığı sporun etkisini ortadan kaldırabileceğini belirtti. Bu yüzden günde bir kez egzersiz yapmak yerine gün içine yayılmış egzersizlerin daha yararlı olacağını ifade etti.
Londra’da bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şirketinde çalışan 31 yaşındaki Aytekin Can, her gün masa başında saatlerce oturduğunu, boş zamanlarından ise dövüş sporlarıyla ilgilendiğini belirtti. Huffington Post gazetesine konuşan Can, “Oturmanın çok zararlı olduğunu düşünmek istemiyorum. Ümidim yaptığım sporun sağlığıma yeterince katkıda bulunması” dedi.
17 BİN KİŞİLİK ARAŞTIRMA
Kanada’da 17 bin insan üzerinde birkaç yıldan beri sürdürülen araştırmanın sonucunda çok fazla oturmanın tam olarak ne kadar zararlı olduğunun saptanamadığı belirtildi. Araştırmanın başındaki isim Peter Karzmarzyk, “Yine de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapıyor olsun ya da olmasınlar, çok fazla oturanlarda ölüm riski artıyor” dedi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de 2003 ve 2004 yıllarında yapılan anketler, Amerikalıların vakitlerinin yarısını masa başında veya araba sürerken geçirdiklerini ortaya çıkarmıştı. Uzmanlar, bu durum engellenemeyecek olsa da, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmaktan vazgeçilmemesini öneriyorlar.
vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
arkasindaki, arkasındaki, bÜyÜk, fazla, oturmanin, oturmanın, risk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alper büyük risk almış Desmont Fenerbahçe 0 09 Şubat 2015 19:48
Mars Keşfindeki En Büyük Risk : Alzheimer Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Mayıs 2013 20:21
Mars keşfindeki en büyük risk! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Ocak 2013 19:08
IPv6 Büyük Risk! Heidi Güvenlik Açıkları 0 24 Temmuz 2008 08:19