![]() |
Kuruyemişlerin sağlığımıza etkileri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Geleneksel sofraların vazgeçilmezi kuruyemiş sadece tadıyla değil sağlığımıza faydalarıyla da dikkat çekiyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI - Kolesterolü düşürür. - Damar sertliğini giderir. - Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir. - Cinsel arzuyu artırır. - Kalp ve sinir hastalıklarını önler. - İdrar söktürür. - Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] BADEMİN FAYDALARI - Sinirleri güçlendirir. - Göğüs hastalıklarını önler. - Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. - Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. - Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir. - Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır. - Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. - Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. - Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır. - Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. - Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. - Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI - Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. - Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. - Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. -Anne sütünü artırır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] CEVİZİN FAYDALARI - Kanda kolesterolün yükselmesini önler. - Beynin çalışmasını güçlendirir. - Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir. - İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. - Bağışıklık sistemini güçlendirir. - İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. - Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. - Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. - Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir. - Kansızlığı önler. - Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür. - Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. - Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir. - Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler. - Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. - Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI - Böbrekleri güçlendirir. - Böbrek, mesane iltihaplarını önler. - İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir. - Bağırsak kurtlarını düşürür. - Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KAJU FISTIĞININ FAYDALARI - Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler. - İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler. - Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir. - Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir. - İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır. - İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KURU KAYISININ FAYDALARI - Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır. - Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar. - Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar. - Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur. - Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar. - Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır. - Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır. - Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. - Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. - Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. - Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir. - Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır. - Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar. - Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KURU HURMANIN FAYDALARI - Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar. - Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir. - Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz. - Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir, B vitamini bulunmaktadır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI - Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır. - Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir. - Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder. - Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir. - Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir. - Diş çürümelerini engeller. - Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. - Gıda şekli anne sütüne benzer. - Üzümdeki bol demir kan yapar. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] KURU İNCİRİN FAYDALARI - Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. - Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar. - Yaşlılarda kemik erimesini önler. - İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler. - Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir. - Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir. - Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] LEBLEBİNİN FAYDALARI - Anne sütünü artırır. - Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. - Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. - Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI - Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır. - İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar. - Mısırda protein, kalsiyum, demir , fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI - Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir. - Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar. - Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. - Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu. - Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var. - Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek. - Kanser riskini azaltıyor: Norveç’te yapılan bir araştırma ,meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur. - Alzheimer’i önlüyor Portekiz’de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TUZLU FISTIĞIN FAYDALARI - Cinsel arzuyu artırır. - Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır. - Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir. - Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür. - Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk