IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2007, 22:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vejetaryen ol, kanser olma!




Vejetaryen ol, kanser olma!

Araştırmalar, et yemeyen, tahıl, sebze ve meyve tüketen kişilerin, diğerlerine oranla kansere yakalanma riskinin daha az olduğunu gösteriyor.



Kocaeli Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Berna Ayakta Şerifi, "Araştırmalar, vejetaryenlerin etçil beslenenlere oranla kansere yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermektedir" dedi.

Şerifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bol sebze ve meyve yiyen kişilerin akciğer, bağırsak, göğüs, rahim ağzı, nefes borusu, ağız boşluğu, mide, mesane, pankreas ve yumurtalık kanserine yakalanma olasılıklarının diğer kişilere oranla daha az olduğunu söyledi.

Araştırmalara göre, her üç kanser hastasından birinin beslenme alışkanlığı nedeniyle kansere yakalandığını ifade eden Şerifi, fazla sebze ve meyve tüketiminin bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 18, mide kanserine yakalanma riskini ise yüzde 28 azalttığını bildirdi.

Dr. Şerifi, sebze, meyve, ekmek, makarna, şehriye, pirinç, tahıllar, posalı gıdaları fazlaca tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma olasılığının tüketmeyenlere oranla daha az olduğunu belirterek şöyle konuştu:"Araştırmalar, vejetaryenlerin etçil beslenenlere oranla kansere daha az yakalandığını göstermektedir. Bu, hiç et yememek anlamına gelmemelidir. Az miktarda yağsız et sağlıklı beslenmenin bir parçası olabilir.

Vejetaryenlerin kanserden korunmalarının nedeni bol sebze ve meyve yemelerine bağlanabilir. Meyve ve sebzeler yüksek düzeyde antikansorojen içerikleriyle vücudun korunma mekanizmasını genetik bozulmalara karşı uyarıyor ve kanserojen etkiyi yavaşlatıyor. Meyve ve sebzece zengin besinlerle beslenen insanlar, akciğer, ağız, mide, bağırsak, rektum, göğüs, pankreas ve mesane gibi pek çok kansere karşı daha az risk taşımaktadır."

FARKLI RENKLERDE SEBZE, MEYVE TÜKETİMİ

Meyve ve sebzeler ile vitamin ve minerallerin hastalık savaşçısı olduğunu ifade eden Şerifi, kansere karşı domates, havuç, ıspanak, marul, kırmızı biber, brokoli, kiraz, vişne ve çilek tüketiminin önem taşıdığını kaydetti.

Sağlıklı beslenmek için sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Şerifi, şöyle devam etti: "Ekmek, makarna, pirinç, patates, kuru bezelye gibi nişastalı ve yağı az besinler bol miktarda tüketilmelidir. Antioksidan vitaminler olarak bilinen A, C ve E vitaminlerinin yetersiz miktarlarda alınması kanser nedenlerinden birisidir.

Bunun yanında riboflavin, kolin, pantotenik asit, tiamin vitaminleri ile çinko, selenyum, nikel, iyot, molibden, demir ve magnezyum minerallerinin yeterli miktarda alınması kanserin önlenmesi için gereklidir." Şerifi, alkolün ağız boşluğu, nefes borusu, gırtlak ve karaciğer kanseri riskini artırdığını, bunun için aşırı alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini kaydetti

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kanser, ol, olma, vejetaryen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vejetaryen Salata Sevda Salatalar Mezeler 0 28 Temmuz 2012 19:53
Vejetaryen Bakla YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:25
Vejetaryen Bamya YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:24
Vejetaryen Bezelye YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:24
Vejetaryen Süslü Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 13 Mart 2009 16:30