IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2010, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Vücudumuzda Biriken Zehirler!




Yiyip içtiklerimizle aldığımız ve vücudumuzun bazı bölgelerinde biriken bazı kimyasal maddeler zamanla sağlığımızı bozar, birçok hastalıklara neden olur. Beyin, kalp, göğüs, akciğer, karaciğer gibi organlarımızda biriken zehirler nereden geliyor, bizi nasıl hasta ediyor
1. Beyin

Akıl hastalığı: Kurşun bunama riskini artırır. 70'li yıllarda boya ve boruların içinde kullanılan kurşun hala bazı Britanya evlerinde kullanılmaya devam ediyor. Eğer sizinde hala borularınız eskiyse değiştirmeyi düşünün ve bunu hemen yapamıyorsanız suyu kullanmadan önce musluğu bir kaç dakika açık tutun.

Otizm: Organofosfat bir çok tarımsal böcek ilacı içinde bulunur ve otizm riskini artırır. Yapılan bir araştırmaya göre, bazı insanların otizmden kaynaklanan sinirsel hasarlara daha duyarlı olması 3 tane değişik gene bağlı.

Gelişimin gecikmesi: Diğer nörotoksinler beyne zarar veriyorlar. Bu nörotoksinlerin içinde balıklarda bulunan civa var. Bu tür balıkları tüketen annelerin çocuklarının IQ seviyeleri daha düşük oluyor ve bu çocuklarda konsantrasyon kaybı ortaya çıkabiliyor.

2. Kalp

Kirlenmiş damarlar: Araştırmalar düşük hava kalitesinin kalp krizi riskini artırdığını gösteriyor. Çünkü kirli hava damarları kalınlaştırıyor ve bu da kalp krizine neden oluyor.

Kalp krizi: BPA, plastik kaplı yemeklerde ve içeceklerin ambalajların da bulunan bu kimyasal kalp krizi ve diyabet riskini artırıyor

3. Göğüs:

Kanser: Birçok araştırma sonucunda göğüs kanseri ile fitalat arasında bir bağ olduğu ortaya çıkmıştır. Fitalat gıda maddeleriyle temas halinde olan streç film gibi plastik malzemelerde, pvc den yapılmış oyuncaklarda, süt ürünlerinde bulunabilen zehirli bir kimyasal maddedir. Ayrıca, deodorantların da göğüs kanserine yol açtığı söylenmektedir. Az sayıda araştırmaya göre, bunun doğru olabileceği söylenmiştir ancak birçok araştırmaya göre de deodorantların kansere yol açtığına dair bir kanıt yoktur.

. Akciğer ve Bağışıklık Sistemi

Astım: Çamaşır suyu, cila, oda parfümleri ve halı temizleyiciler ile astım arasında doğrudan bir ilişki var. Bu ürünler 7 yaşından büyük çocukların yüzde 40 oranında nefes darlığı riskini artırıyor. Ayrıca, ciğerlerin normal fonksiyonlarında çalışmasını da engelliyor.

Düşük bağışıklık sistemi: Araştırmalara göre, dibi tutmayan tavalar, halılar, su geçirmeyen kıyafetler ve iç döşemeler bağışıklık sisteminize zarar verebilir.

Kanser:
Kan kanseri bağışıklık sistemi ile alakalıdır.

5. Sindirim Sistemi ve Karaciğer

Diyabet: Arsenik sindirim problemlerine, diyabete ve kansere yol açabilir. Ayrıca, bu zehir duyma kaybı ve sinir sisteminde bazı bozukluklara da neden oluyor.

Karaciğer kanseri: Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalara göre, zehirli kimyasallar karaciğer kanserinin riskini artırıyor. Bu maddeler 70'li yıllarda boya ve plastiklerde kullanılıyordu fakat günümüzde yemek zincirlerine ve balıklara kadar geldi.

6. İdrar Torbası ve Böbrek

Kanser: Sodyum nitrat jambon ve et ürünlerini korusa da nitrozamin yaratıyor. Nitrozamindde kan kanseri riskini artırıyor. Ayda en az birkez saç boyası kullanan kadınların kan kanserine yakalanma riski diğer insanlara oranla üç kat daha fazla. Bu riski azaltmak için bitkisel boyalar kullanabilir ya da geçici boyalar tercih edebilirsiniz.

Böbrek: Yapıştırıcı, boya, mobilya cilası ve deterjanlarda bulunan benzen, böbrekler için toksin maddesidir. Araştırmalara göre, benzenle karşı karşıya kalan insanların böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla.

7. Genital Organlar

Kısırlık: Oturduğunuz sandalye hamile kalmanıza engel olabilir mi? PBDE denilen canlanmayı geciktirici içeriyorlar. 200 kadın üzerinde yapılan bir araştırma sonucuna göre, daha çok konsantrasyonla çalışan kadınların hamile kalmaları daha uzun sürüyor.

Erkeklerdeki seks kusurları: Fitalat erkeklerin daha feminen olmasına, kısırlık oranlarının artmasına ve testis kanserine neden oluyor.

8. Cilt

Deri iltihabı: Diş macunu, şampuan, kozmetik ürünler ve cilt ürünleri içinde bulunan sodyum laurik sülfatın kansere yol açtığı söyleniyor. Fakat bu söylem Amerikan Kanser Kurumu tarafından kesinlikle reddedilmiş. Fakat yapılan bazı araştırmalar sonucunda bu kimyasalın cildi tahriş eden bir madde olduğunu deri iltihabına neden olduğu ortaya çıkmıştır.


[mynet/sağlık]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biriken, vücudumuzda, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalitesiz Parfüm Cildi Zehirler! AftieL Parfüm 0 01 Haziran 2014 11:36
Artvin'de çatıda biriken karları tüfekle temizliyorlar MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Ocak 2014 18:32
Kimyasal zehirler Ecrin İlk Yardım 0 24 Eylül 2011 19:00