IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2010, 16:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Omurga Sağlığı Merkezleri” 2011’de Türkiye’de




Philips ve SpineMark işbirliğiyle, 2011’in ilk çeyreğindeTürkiye, Hollanda ve İspanya’da açılacak omurga sağlığı merkezlerinin, hastaların tedavi süreçlerinin iyileştirilmesine ve masraflarının azaltılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

İstanbul - Royal Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG); omurga sağlığı alanında uzmanlaşmış merkezler geliştiren SpineMark Corporation ile dünya çapında omurga sağlığı merkezleri kurmak için uzun süreli bir ortaklığa imza attı. Yapılan anlaşma doğrultusunda ilk merkezlerin 2011’in ilk çeyreğinde; Türkiye, Hollanda ve İspanya’da açılması hedefleniyor.


Deneyim, uzmanlık ve yüksek teknoloji birleşiyor..

SpineMark’ın Spine Centers of Excellence adı verilen omurga sağlığı merkezleri, yüksek vasıflı özel omurga uzmanlarını bir araya getirerek; hastaların, omurga sağlığıyla ilgili her türlü ihtiyacına hızla ve kolayca erişmesini sağlıyor. Bu merkezler, hasta sınıflandırması ve bakım döngüsünde verimliliğin sağlanması ve sağlık bakımı masraflarının kontrol edilmesinin yanı sıra; teşhisten ağrı gidermeye, cerrahi müdahale ve rehabilitasyona kadar birçok alanda eksiksiz sağlık bakımı imkânı sunuyor.

SpineMark ile yaptığı anlaşma kapsamında Philips; sağlık bakımı, aydınlatma ve tasarım alanlarındaki yetkinliklerini kullanarak entegre çözümler sunacak. Bunlar arasında; MRI ve CT tarayıcılar gibi ileri seviye görüntüleme cihazları, omurga merkezlerinin verimliliğini artıracak sağlığa yönelik IT çözümleri ile hekimler ve hemşireler için eğitim araçları yer alıyor.
Omurga ağrıları, Türkiye’de en yaygın kronik hastalıklardan biri…

Omurga bozuklukları konusunda Avrupa’da 25’in üzerinde ülkede yapılan Fit for Work Europe 2009 araştırmasına göre, dejeneratifomurga hastalığı, yaşlanan nüfus nedeniyle Türkiye’de önemli bir konu haline gelmiş bulunuyor. 15 yaş üstü kişilerde görülen en yaygınkronik hastalıkların omurga ve kas-iskelet ağrıları olduğunu ortaya koyan araştırma, alt sırt ağrılarının kas-iskelet şikâyetlerinden dahayaygın olduğunu ortaya koyuyor.
Türkiye’de sırt ağrısı yaygın bir şikâyet olmasına rağmen hastalığın önlenmesine yönelik veriler,sistematik olarak toplanmıyor. Çalışmalar, Türkiye’de alt sırt ağrılarının önlenme oranının yüzde 78.1 olduğunu öne sürüyor. Global ölçekte 6 milyar kişide, yetişkinlerin yüzde 80’i hayatlarının herhangi bir döneminde sırt ağrısı çekerken, her dört bireyden biri dekas-iskelet ağrılarına maruz kalıyor. Dünya çapında ayakta tedavilerin yüzde 20’si ise kas-iskelet rahatsızlıklarından kaynaklanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Philips Healthcare Medikal Bölümü Yöneticisi Dr. Eric Silfen
konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Omurga tedavilerinin önemli bir bölümünü cerrahi olmayan tedaviler oluşturuyor. Örneğin, karmaşık teşhis, ağrı giderme için yapılan çeşitli müdahaleler ve yoğun rehabilitasyon genellikle hastaların uzun süre beklemesine, tekrar tekrar çağırılmasına ve gereksiz masraflara yol açıyor. SpineMark’ın yenilikçi sağlık hizmetleri modeli, Philips’in benzersiz partnerliği ile birleşince, omurga tedavileri kolaylaşacak ve hasta dostu bir ortam sağlanacak.” dedi.
Her beş kişiden dördünün sırt ağrısı çekmesi, kaliteli ve uygun maliyetli sağlık bakımı alanındaki eksiklikler nedeniyle, omurga sağlığı uygulamalarına artan talebin altını çizen SpineMark Corporation CEO’su Marcy Rogers; “Philips ile kurduğumuz bu ortaklık; omurga merkezlerini global olarak uygulamaya almak ve her merkezi ayrı ayrı yönetmek için ihtiyaç duyulan araçlara erişim konusunda bize geniş imkânlar sunuyor. Bu, omurga sağlığı için dünya çapında oluşturulan ilk standart modeldir” dedi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2011’de, 2011’de, merkezleri”, merkezleri”, omurga, sağlığı, türkiye’de, türkiye’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Turkcell İletişim Merkezleri’nde Sanyo “3’ü bir arada Fırsat Paketleri” MT EkoL Turkcell 0 30 Aralık 2009 01:42
“Türkiye’de Domuz Gerçeği” AngeLus Serbest Kürsü 0 27 Ekim 2009 11:50
Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Osmanlılar’da “Felsefe” PopSy Felsefe 0 23 Mart 2009 23:59