IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Soğuk hava kalp krizi riskini arttırıyor! (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/370475-soguk-hava-kalp-krizi-riskini-arttiriyor.html)

pyracantha 11 Aralık 2010 23:31

Soğuk hava kalp krizi riskini arttırıyor!
 

Hava sıcaklıklarının düşmesi hastalıkların oluşum sıklığını artırırken mevsim değişikliğine bağlı olarak halsizlik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isteksizlik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerle grip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğuk algınlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bronşit gibi pek çok hastalık da kendini göstermeye başlıyor.

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirten uzmanlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğuk havalarda gribal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] viral ve bakteriyel enfeksiyonların yanı sıra kalp damarlarında meydana gelen büzüşmenin de ölümle sonuçlanabilecek kalp hastalıklarına yol açtığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AA muhabirine yaptığı açıklamada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzun bir süre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirterek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] son günlerde meydana gelen hava sıcaklıklarındaki ani düşüşlerin insanların biyolojik ritminde değişikliklere yol açtığını söyledi.

Havaların soğumasının[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gece gündüz sıcaklık farklarının oluşmasının gribal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] viral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bakteriyel enfeksiyonları artırdığına dikkati çeken Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu mevsim değişikliklerinin kalp damar hastalıklarını da beraberinde getirdiğini belirtti.

Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ani sıcaklık düşüşüne hazırlıksız yakalanmanın ve tedbir almamanın ölümle sonuçlanabilecek ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verdiğini ifade ederek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ''Soğuk havalar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zatürre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bronşit ve boğaz enfeksiyonlarına neden olarak yaşlılarda ve kimsesizlerde ölümlere yol açabiliyor. Çocuklar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaşlılar ve hamilelerin bağışıklık sistemi düşük olduğundan bademcik ve boğaz iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları akciğer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] böbrek enfeksiyonları gibi çeşitli komplikasyonlara yol açabiliyor. Özellikle böbrek ve kalp iltihapları bu soğuk havalarda meydana geliyor'' dedi.

KALP HASTALIKLARINA DİKKAT

Prof. Dr. Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vücudun hassas bir biyolojik yapıya sahip olduğunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ani sıcaklık düşüşlerine hemen adapte olamadığını vurgulayarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ısı değişimlerine hassasiyet gösteren vücudun çeşitli enfeksiyonlara maruz kaldığını söyledi.

Soğuk havalarda oda sıcaklığının belli bir düzeyde kalmasına ve soğuktan korunabilecek giysi giyilmesine dikkat edilmediği taktirde soğuk havanın koroner kalp hastalıklarının ortaya çıkmasına ve artmasına yol açtığını ifade eden Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ''Soğuk havalarda kalp damarlarında meydana gelen büzüşme çoğu zaman yaşlılarda kalp ve damar hastalıklarına da yol açabiliyor. Şeker hastaları ve böbrek yetmezliği olan hastalar da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ritm bozukluğu ve kalp yetmezliği açısından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıcaklığın ani düşüşünden olumsuz etkilenmektedir. Dışarıya hazırlıksız çıkıldığında ani ısı değişimleri kalp hastalıklarını tetikliyor. Soğuk havalarda kalp krizi riski ve ölümler artıyor'' diye konuştu.

Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğuk havadan en çok etkilenenlerin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yalnız yaşayanlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kimsesizler ve sokakta kalan dezavantajlı gruplar olduğunu kaydederek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hava sıcaklığının ani düşmesinin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğuğu sevmeyen kişiler için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kişinin psikolojik yapısında da olumsuzluk yarattığını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iş uyumsuzluğu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isteksizlik ve bazen de depresyonlara yol açtığını belirtti.

''BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN''

Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güçlü bir bağışıklık sisteminin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastalıklara yakalanmayı önlediğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu nedenle yaşlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] genç herkesin özellikle yediği besinlerle bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerektiğini vurgulayarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şöyle dedi:

''Brokoli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kivi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] enginar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoğurt[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] domates[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] havuç gibi besinler hem bağışıklık sistemini güçlendirir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hem de kendimizi sağlıklı ve dinç hissetmemizi sağlar. Yaşlılar ve hamileler vücut dirençleri düşük olduğundan enfeksiyonlara yatkın hale geliyorlar. Pekmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] limonlu çaylar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nane limon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rezene çay[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bal ve C vitamini içeren meyvelerin tüketilmesine ağırlık verilmesi gerekir. Soğuk algınlığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] grip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] enfeksiyon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zayıf bağışıklık sistemi ve kanserden korunma gibi durumlarda dünyanın en önemli şifalı bitkilerinden olan ekinezya çayının da kullanımı son derece faydalıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yoğun çalışma temposunda bağışıklık sistemini güçlendirmek için içtiği ekinezya çayını herkese öneriyorum.

Bir diğer konu da hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle ısınmak için kullandığımız yakıtların saldığı atıklar ve ortaya çıkan meteorolojik değişikliklerin hava akımını azaltarak hava kirliliğine yol açması. Yaşam alanlarını bütünüyle etkileyen hava kirliliği de ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Sobaların yakılması ve kalorifer atıklarının havayı kirletmesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] solunum yolu enfeksiyonlarını şiddetlendirip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] astım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nefes darlığına neden olur. Havaların ani soğuması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kar yağışları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çığ düşmesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karbonmonoksit zehirlenmesi ve soba kaynaklı yangınlara da yol açar. Hava sıcaklığı ne kadar düşer ve nem oranı azalırsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğuk havaya daha fazla maruz kalınır ve daha fazla olumsuzluk yaşanır.''

Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] havaların soğuması cilt kalitesini de etkilediğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cildin kış mevsiminde daha duyarlı hale gelerek havaya reaksiyon göstermeye başladığını ifade ederek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ''Cildimizi kış koşullarına karşı ciddi olarak korumamız gerekiyor. Çünkü kış sadece soğuk demek değil; iç mekanlarda da cildi kurutan sıcak hava ile temas halindeyiz'' dedi.

Havaların soğuması[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ısı değişikliği ve ışık değişiminin insan psikolojisini de olumsuz yönde etkilediğine dikkati çeken Göral[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir hafta önce bahar havasını soluyan insanların bir hafta sonra soğuk hava[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağmur veya kara maruz kalmasının psikolojik açıdan etkilendiğini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu durumun depresyona dahi yol açabildiğini belirtti.


AA


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net