IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2011, 23:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akne Sivilce Güzellik Cilt Bakimi




Özellikle erkek çocuklarini etkileyen sivilce (akne),birkaç sene sonra kendiliginden geriler. Akneden yetiskinler nadir olarak sikayetçidir. Genelde, aknenin birkaç yil sonra gerileyip tamamen kaybolacagini bilmek, gençleri teselliye yetmiyor. Bunu gidermek için her yola basvurabiliyorlar.

Akne olusumunun ilk siradaki sebebi cildin yagli olusudur.Normalden daha fazla yag salgilayan cilt, havayla temas edince, oksitlenmeye maruz kalir ve ciltteki gözenekler (porlar) tikanir. Tikanma sonucu agzi kapanan porlarin içinde yag birikimi olusur ve sonra da iltihaplanir. Iste ilk etapta siyah nokta, daha sonra kirmizi sivilce diye adlandirdigimiz aknenin olusumu bu sekildedir.
Sivilceye Karsi Ne Yapmali
Cildi temizlemek, temizlenmis porlarin yeniden sikismasini saglamak, cildi siyah noktalardan arindirmak cilde saglik kazandiracaktir. Fakat uzun vadeli bir sonucu yoktur. Çünkü kirlilige bagli aknefer düzelirse de ergenlige bagli olanlara etkileri olmaz. Aknenin sebebini, cildin yüzeyinde degil, organizmanin çok daha derinlerinde aramak gerekir.

Yag bezleri tarafindan salgilanan sebum, porlar sayesinde disari atilir. Sebum salgilanmasi önemli boyutlara ulasinca, cilt porlamaya baslar. Iste \”yagli cilt\” dedigimiz cilt tipi budur. Ergenlik çagina geçisle birlikte, erkeklik hormonunun fazla çalismasi, sebum salgilamasinda artisa sebep olur. Yetiskinlerde ise akne olusmasi, cildin bu hormona hassasiyeti yüzündendir.

Akneden sikayetçi kisiler de, cildin yagli olmasinin yani sira, porlar da saydam hücrelerle tikali durumdadir. Ilk basta gözle görülmeyen bu tikaniklik, kendiliginden kaybolabilir veya tam tersine zamanla siyah noktaya veya içi beyaz cerahatli sivilceye dönüsebilir.

Por (gözenek) tamamen tikandiginda, sebum deri altinda beyaz bir renk olarak birikir ve bu birikme deri üstünde görülür. Iste iltihapli sivilce dedigimiz beyaz noktalar, yani \”mikrokist\”ler bunlardir.

Saydam hücrelerin üst üste yigilip sebumla karismasi, porlarin genislemesine sebep olur. Genislemis porun havayla temas edip oksitlenmesinden siyah noktalar olusur. Akneciklerde durum bu kadarla da kalmaz. Disari çikamayan sebum yüzünden, yag bezleri çatlar ve sebum derinin içine yayilir. Organizmanin buna tepki verip iltihaplanmasiyla, kirmizi renkli sivilceler olusur.

Sivilceleri sorun edip siyah noktalari sikarak yok olmalarini saglayarak kurtulmayi düsünenler çok yanlis ve kaçinilmasi gereken yol izliyorlar. Çünkü bu sekilde yag bezini çatlatma ve iltihaplanmayi çok daha önemli boyutlara tasima tehlikesi vardir. Ayni sey kirmizi sivilceler için de geçerlidir. Sivilcelerden bosalan çukurlar pek çok insanin yüzünde ömür boyu kalacak izler birakabilir.

Eczanelerde ve kozmetik magazalarda satilan akne ilaçlari, bakterileri yok etmek, onlarla savasmak ve var olan aknenin agirlasmasini önlemek için kullanilir. Yalniz bu ilaçlar, cildi tahris etmemelidir.

Cildi yagli olanlarin fazla güneste kalmamalari gerekir ve günes yagi kullanmalari da mahzurludur.Stres, gerginlik, uykusuzluk ve sigara kullanimi akneyi azdiran unsurlardir. Akneiklere en iyi gelecek tedavi, cildi dinlendirmekle baslar. Oksijeni bololan yerlerde bulunmak, düzenli uyku aliskanligina sahip olmak da akneyi yenmede önemlidir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akne, bakimi, cilt, güzellik, sivilce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivilce (Akne) Nedir PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2014 11:22
Sivilce ve Akne Rehberiniz Burce Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Haziran 2014 18:04
Dogru Cilt Bakimi KarakıZ Kadın Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 02:39
Cilt Bakimi KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 02:34
Akne Tedavisi Sivilce Güzellik KarakıZ Sağlık Köşesi 0 28 Ağustos 2011 23:54