IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2011, 02:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dogru Cilt Bakimi




Cilde bakim göstermenin tek ve en önemli amaci cildi ultraviyole isinlarina karsi korumaktir. Cildinizin rengi veya yasiniz ne olursa olsun günese ve onun ultraviyole isinlarina maruz kalmamaya özen göstermelisiniz. Bunun amaci cildin bozulmasini ve sonunda cilt kanserini önlemektir.

Koyu renk cilt günese açik renk ciltten daha fazla dayaniklidir, fakat her türlü cilt sürekli olarak asiri derecede güneste kalmaktan mesin gibi olup çilli ve kirisik hale gelebilir. Koruyucu giyim esyasi, koruyucu ilaçlar ve günlük olarak yaglama veya nemlendirme gerekli seylerdir. Cilt korumada cildi uygun sekilde temizlemek de bir diger önemli konudur. En iyi temizleme malzemeleri cildinizin tipine bagli olarak yagli, kuru, normal veya bunlarin karisimi seklinde seçilebilir. Eger kozmetik kullaniyorsaniz bunlari cilt tipinize uygun kullanmaya dikkat edin, kuru cilt için yag bazli, yagli cilt için su bazli olan uygundur.

Kadinlar için yüz temizlemede ilk adim göz makyaj malzemelerinin çikartilmasidir. Gözlerinizin çevresindeki hassas dokuya zarar vermemek için özel hazirlanan temizleyiciler kullanin. Yüzünüzü yikarken ilik su (asla sicak degil) ile ölü hücreleri çikarmak için bir yüzbezi veya sünger kullanin. Yüzünüz ve cildiniz için yumusak bir sabun kullanin; eger yüzünüzün cildi kuruysa çok yagli bir sabun çesidi daha iyi olabilir. Yagli bir cildin günde iki veya üç kere temizlenmeye ihtiyaci olabilir.

Genelde, vücudunuzu yikarken fazla sicak sudan ve sert sabunlardan kaçinin. Banyo yapmak cildinizi kurutur. Eger zaten cildiniz kuruysa sabunu koltuk altlari, jenital bölge ve el ve ayaklardan baska yerlerde kullanmayin. Banyo yaptiktan sonra, suyun fazlasini vücudunuzdan, avuçlarinizla süratle siyirarak atin. Ondan sonra bir banyo yagini kullanin ve suyag karisimi kuruyana kadar vücudunuza yedirin. Bacaklar kollar ve bedenin yan taraflari kisin özellikle kuru hale gelir ve bu dikkate ihtiyaçlari vardir. Yag cildinizi sadece yaglamakla kalmaz, ayni zamanda banyonun ona kattigi suyun buharlasmasini da önler.

Bazi erkeklerin olaganüstü hassas ciltleri vardir. Diger bazilari tras olurken yüzlerini yaralarlar. Jiletli tras makinesiyle tras olurken daima keskin jilet kullanin: Birkaç saniye süreyle sicak bir yüzbezi uygulayarak yüzünüzü yumusatin, ondan sonra bol bol tras kremi kullanin. Biçagi sakalinizin üzerinden sadece bir kere geçirin ve bunu killarin uzadigi yöne dogru yapin. Daha iyi tras saglamak için biçagi aksi yönde sürtmek cildi tahris edebilir ve tras yarasi denen duruma yol açar. Elektrikli tras makinesi kullanirken çok zorlayarak tras olmak da cildinizi tahris edebilir. Elektrikli makine kullanmaktan dogan cilt tahrisini azaltmak için çesitli preparatlar vardir.

Kozmetik amaçlarla cildini tras eden kadinlar da ciltlerini tahris etmekten sakinmalidir. Tüy dökücü maddeleri (depilatuvar) ilk defa kullanirken, bu ürünün cildi tahris edip etmedigini anlamak için önce bir küçük alanda kullanmalidir. Eger bir cilt sorununuz olursa ihmal etmeyin ve bir cilt hastaliklari uzmanina gidin. Iyi cilt bakiminin faydalarini yaslandikça hem siz, hem çevrenizdekiler farkedeceksiniz.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakimi, cilt, dogru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
A'dan Z'ye Tirnak bakimi Vesaire Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 15 Aralık 2014 02:23
Cilt Bakimi KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 02:34
Behçet Hastaligi Cilt Bakimi KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 02:31
Akne Sivilce Güzellik Cilt Bakimi KarakıZ Sağlık Köşesi 0 28 Ağustos 2011 23:53