IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2011, 21:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adet Düzensizligi Kadin Vaginal Kanama




Adet kanamasinin normal periyodunun disinda agir olarak geçmesi, sik olmasi veya düzensiz olmasi düzensiz adet kanamasidir. Adet kanamasi düzensizliklerinin yaklasik %25′i üreme organlari ile ilgili hastaliklardan kaynaklanirken, geri kalan %75′inde hormonal düzensizlikler düzensiz adet kanamasinin sebebidir. Ergenlik öncesi veya menopoz sonrasi vaginal kanama olmasi, mutlaka arastirilmasi gereken ciddi durumlardir.

Düzensiz vaginal kanamanin hormonal olmayan sebepleri arasinda; cinsel organlarda travmaya bagli kanama, rahim veya rahim agzi iltihabi, rahim myomlari, adenomyozis hastaligi, rahim iç zarinin iyi huylu veya kanser türü hastaliklari sayilabilir. Düzensiz vaginal kanamasi olan kadinlarda yas önemlidir. 40 yas öncesi olan düzensiz kanamalar çogunlukla hormonal nedenlerle iken 40 yas sonrasinda hormon disi sebeplerle olma ihtimali yüksektir.

Rahim içi araç kullanimi (spiral), dogum kontrol hapi veya aylik dogum kontrol igneleri kullanimi da düzensiz vaginal kanama yapabilir. Gebeligin erken dönem komplikasyonlari da (sözgelimi; düsük, dis gebelik, mol gebeligi) kanama sikayeti yapabilir.

Düzensiz adet kanamasi yakinmasi mutlaka bir jinekoloji uzmani tarafindan degerlendirmelidir. Muayene sirasinda kanamaya neden olabilecek faktörler tek tek gözden geçirilir. Vagina, rahim, yumurtaliklar degerlendirilir. Ultrasonla rahim ve yumurtaliklara ait tümör varligi arastirilir. Ayni yöntemle rahim iç zarinin kalinligi ölçülür. 40 yas sonrasi kanamanin bariz bir sebebi saptanamamissa rahim iç zarindan biopsi yapilmasi gerekmektedir. Bu sekilde rahim iç zarinin yapisi mikroskopik olarak degerlendirilir, rahim kanseri arastirilir.

Kanamanin sebebi üreme organlarindan kaynaklanmakta ise yani hormon düzensizligi degilse tedavi nedene yönelik olarak yapilir. Sözgelimi rahim myomlari varsa ameliyat tedavisi uygulanir. Tüm bu arastirmalar sonucunda kanamaya neden olabilecek bir hastalik saptanmamissa adet düzensizligi hormonal dengesizlik nedeni iledir. Bu durumda adet düzenleyici ilaçlarla kanamalar düzene sokulmaya çalisilir. Bu tedavide çogunlukla dogum kontrol ilaçlari kullanilmakta ise de alternatif ilaç tedavileri de mevcuttur.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adet, düzensizligi, kadin, kanama, vaginal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vagi-Hex Vaginal Tablet Desmont İlaçlar ve Yan Etkileri 0 20 Ocak 2015 20:37
Gebelikte Kanama AngeL Aile Evlilik ve Çocuklar 0 29 Eylül 2014 11:05
Kadinlarda Vaginal Akinti Vaginosis KarakıZ Kadın Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 21:17