IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2011, 20:35   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Tatlılar Sağlıklı Ama Riskli.




Uzmanlar sıcak yaz mevsiminde terle kaybolan sıvı ve mineral eksikliğini gidermek için bol bol meyve, meyve suyu, ayran ve bitkisel çay tüketilmesi önerdi.

Yaz aylarında artan sıcağın insanların üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi veren Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök, günlük su tüketiminin 1.5 litre olduğunu, Adana gibi sıcak ve nemli bölgelerde bu miktarın 2-2.5 litreye çıkartılması gerektiğini kaydetti. Özgök, "Terle kaybolan sıvı ve mineral eksikliğini gidermek için hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, bitkisel çaylar ve kompostolar tercih edilmeli. Eğer kişinin herhangi bir hastalığı yok ise enerji ihtiyacını mevsim meyveleri olan karpuz, çilek, kiraz, üzüm gibi meyvelerden karşılayabilir. Vitamin ve lif açısından da zengin olan bu meyveler aynı zamanda mineral açısından da zengin olduğundan, terle birlikte atılan minerallerin yerine konulmasına yardımcı olur. Salatalık, domates gibi hafif gıdalar tüketmek, kilo kontrolünü sağlamaya da katkı sağladığından öğünlerde mutlaka bulundurulmalı" dedi.
ÖĞÜNLERE ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Vücudun su kaybetmesi halinde, yeterli sıvı alınmadığında, böbrek ve tansiyon hastalıklarının daha sık görüldüğünü kaydeden Özgök, "Öğün atlatmamaya özen gösterilmeli, 3 ana öğün mutlaka tüketilmeli. Mümkünse ara öğünler de eklenerek kişilerin öğünlerde fazla yemek yemesi engellenmelidir. Yaz aylarında yağlı, kızartılmış ve kavrulmuş besinler yerine, fırınlanmış, ızgara veya haşlama besinler tercih edilmelidir. Yağsız kırmızı et haftada 1-2 defa olmak üzere balık, tavuk gibi omega 3 yönünden zengin besinleri tercih etmek aynı zamanda kalp sağlığı açısından önemli" diye konuştu.
SÜTLÜ TATLILAR SAĞLIKLI AMA RİSKLİ

Özellikle yaz aylarında ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Özgök şu uyarılarda bulundu: "Sütlü tatlılardan dondurma iyi bir tercih olmakla beraber riskli gıdalar arasında olduğundan, iyi muhafaza edilmediğinde besin zehirlenmelerine sebep olabilir. Bu yüzden tüketilen dondurmanın güvenilir bir marka olmasına ve uygun muhafaza edilmiş olmasına dikkat edilmeli. Son zamanlarda gıda zehirlenmeleri en sık aldığımız şikayetler arasında yer alan gıda zehirlenmelerine de ayrıca dikkat edilmeli. Açıkta satılan yiyecekler kesinlikle tüketilmemeli. Hijyenik ortamda üretildiğinden ve muhafaza edildiğinden emin olmadığın gıdaları kesinlikle tercih etmeyin. Gıda zehirlenmelerinin daha sık görüldüğü, çocuklar, yaşlılar, gebe bayanlar ile çocuk emziren bayanların beslenmelerine ayrıca özen gösterilmeli. Alkol tüketenlerin idrar söktürücü özelliği nedeniyle daha dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü alınan alkolün vücuttan atılması esnasında sıvı ile birlikte mineral de kaybedileceğinden sıvı elektrolit dengesi bozulabilir."


sağlıkbilgisi

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ama, riskli, sağlıklı, sütlü, tatlılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ama Çok Tatlılar :)) Ein Hayvanlar Alemi 0 14 Aralık 2010 01:58
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49