IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 21:27   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toplu sözleşmeler hizmet koluna göre yapılacak




Memurların toplu sözleşme hakkını kullanabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemelerin ele alındığı Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantıya, Cuma günü devam edilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında, Bakanlıkta gerçekleşen toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Bakanlık ve sendikanın uzmanları katıldı.
Yaklaşık 6 saat süren toplantının, Cuma gününe ertelendiği bildirildi.
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer toplantılara göre bu toplantıda biraz daha mesafe katettiklerini söyledi.
Örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Gündoğdu, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyetteki sivil memurların sendikalı olmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in sıcak baktığını, ''konuyu ilgili bakanlarla görüşeceğini'' söylediğini bildirdi.
Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamında sivil memurların örgütlenmesinin önünde bir yasak olmadığını belirten Gündoğdu, bu konuyu önemsediklerini ifade etti.
Toplantıda ''yetki'' konusunun da gündeme geldiğini dile getiren Gündoğdu, ''Bütçeyi Meclis yapar. Orada iktidar partisi de vardır, anamuhalefet de vardır, yavru muhalefet de vardır. Ama toplu sözleşme hükümetlerle imzalanır. Hükümet toplu sözleşmede yetkisini muhalefetle paylaşmıyorsa, yetkili konfederasyonun da paylaşması ILO'nun taraf sendika ilkesine aykırıdır'' dedi.
Hizmet kolu toplu sözleşmesi konusunda Bakan Çelik ile uzlaştıklarını belirten Gündoğdu, toplu sözleşmede hizmet kolunun da olacağını söyledi. Gündoğdu, 10 hizmet kolunda yetkili sendikanın, belediye ve il özel idare çalışanlarında ise yetkili sendikanın toplu sözleşme imzalayacağını ifade etti.
Özel güvenlikçilerin sendikalı olmasının yolunun açıldığını bildiren Gündoğdu, sendikaların kendi genel kurullarını yapması konusunda, işçi sendikaları ile memur sendikaları arasında bir eşitleme geldiğini bildirdi. Gündoğdu, sendikaların tüzüğünde belirtmek üzere maksimum 4 yıla kadar kendi genel kurullarını yapabileceklerini anlattı.
Ahmet Gündoğdu, geriye kalan 7-8 maddenin görüşülmesi için Cuma günü tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
göre, hizmet, koluna, sözleşmeler, toplu, yapılacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaralıların koluna plastik kelepçe .. Feronia Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 12:09