IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2011, 13:36   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piyasa baskısında çalışmak istemiyoruz




Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, “Hastalarımız burada kalsın. Biz, Türkiye'deki sağlık çalışanları olarak, bilgimiz ve bize engel oluşturulmadığı takdirde becerimizi de kullanarak hastalarımızın tedavisi için uğraşırız” dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bilaloğlu, TTB Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yapacağı açıklamanın Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası ile ortaklaşa hazırlandığını söyledi.
Yaklaşık bir aydır kamuoyunun gündeminde, sağlık alanında Adalet Bakanlığı ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname (KHK) içine gizlenen “tam gün” düzenlemesinin tartışıldığının hatırlatan Bilaloğlu, sağlık alanında sorunlar yumağının giderek arttığını ileri sürdü.
Eriş Bilaloğlu, tıp fakültesi hastanelerinde haftalardır sıkıntı yaşandığını, bunun sorumlusunun KHK'yı çıkaran siyasi iktidar olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığının, ilgili taraflarla sorunların çözümü için arayışa girmesi gerektiğini belirten Bilaloğlu, Bakanlığın 26 Ağustos'ta çıkardığı düzenlemeyi geri almasını istedi. Bilaloğlu, “tam gün” düzenlemesiyle sağlık çalışanlarının emeğinin ucuzlatıldığını öne sürdü.
"MESLEĞİMİZİ PİYASA BASKISINDA YAPMAK İSTEMİYORUZ"
TTB Başkanı Bilaloğlu, “Mesleğimizi piyasanın baskısında değil, vatandaşın sağlık hakkının gerektirdiği koşullarda yapmak istiyoruz. İş güvencesi, can güvencesi, emeklilikte gelir güvencesi istiyoruz” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığının “Teşkilat ve Görevleri Hakkında” KHK taslağı hazırladığını da iddia eden Bilaloğlu, bu taslak ile devlet hastanelerinin şirket hastanelerine dönüştürüleceğini, sağlık çalışanlarının iş güvencelerinin yok edileceğini ve sağlık hizmetlerinin taşeronlaştırılacağını söyledi.
Böyle bir düzenlemenin Mecliste konuşulmadan, muhataplarıyla müzakere edilmeden gündeme getirilmemesi gerektiğini savunan Bilaloğlu, “Hastalarımız burada kalsın. Biz, Türkiye'deki sağlık çalışanları olarak, bilgimiz ve bize engel oluşturulmadığı takdirde becerimizi de kullanarak hastalarımızın tedavisi için uğraşırız. Öncelikle talebimiz Türkiye'de yaşayanların hasta edilmemesidir. Biz hastalıklardan rant elde edecek bir sistemi reddediyoruz” diye konuştu.
Basın toplantısına katılan SES Başkanı Çetin Erdolu ile Devrimci İş Sendikası'ndan Sevinç Hocaoğulları da Sağlık Bakanlığınca yapılan düzenlemeleri eleştirdi.
SES Başkanı Erdolu, 8 Ekim 2011 tarihinde, KESK, TTB, DİSK'in çağrısıyla sağlık alanındaki sorunların öne çıkarılacağı miting düzenleneceğini bildirdi.

Hürriyet

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
baskısında, çalışmak, istemiyoruz, piyasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık