IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)
  • 2 Post By System
  • 1 Post By Rengahenk
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2011, 22:19   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obez kadın, evine kepçeyle çıkarıldı




Bolu'dan obez ambulansıyla Alanya'ya getirilen kadın, iş makinesi yardımıyla evinin balkonuna çıkarıldıktan sonra sağlık görevlileri ve yakınları tarafından yatağına taşındı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve tedavisi için evinden belediyeye ait bir kepçeyle balkondan alınarak hastaneye götürülen obez kadın, 2.5 ay sonra Bolu'dan obez ambulansıyla getirildiği evine yine iş makinesi yardımıyla çıkarıldı.

Alanya Devlet Hastanesi'ne 21 Temmuz'da 307 kilogram ağırlığında getirilen Naciye Erdemir (47), Antalya ve Bolu'daki hastanelerde gerçekleştirilen tedavisinin ardından taburcu edildi. Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nden karayolu kullanılarak obez ambulansıyla Alanya'nın Çıplaklı beldesindeki evine getirilen kadın, özel vinç sistemi bulunan ambulanstan sedyeyle indirilerek iş makinesine yatırıldı. İki katlı müstakil evin balkonuna iş makinesi yardımıyla çıkarılan kadın, sağlık görevlileri ile yakınları tarafından taşınarak odasındaki yatağına yatırıldı.

Naciye Erdemir'in tedavisi hakkında bilgi veren Alanya Sağlık Grup Başkanı Abdullah Yağdır, hastanın Antalya ve Bolu'da yaklaşık 2 ay süren tedavisinin ardından 60 kilo verdiğini söyledi. Yağdır, hastanın tedavisine evinde aile hekimi tarafından devam edileceğini kaydetti.

Tedavisi evinde sürecek

Hastanın 7 Ağustos'ta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlayan ve bir ay süren tedavisinin ardından hava ambulansıyla Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini hatırlatan Yağdır, şunları söyledi:

''Bolu'da da bir ay tedavi gören hastamız Alanya'daki evine getirildi. Tedavi süreci aşırı derece şişmanlığa bağlı olarak hayati tehlike taşımaktaydı. Hastanın hareketsizlik nedeniyle ayaklarında ileri derecede lenf ödemi adı verilen şişmeler vardı. Bu sebepten dolayı hasta, kan pıhtılaşması ve beraberinde damar rahatsızlığı riski taşımaktaydı. Akciğerde sıvı toplaması mevcuttu. Vücutta yaygın enfeksiyon bulunmaktaydı. Hastanın sürekli yatar vaziyette kalması nedeniyle cilt enfeksiyonu da vardı. Bolu'daki hastanede hastamızın kalp ve iç organları, vücut sistemi, hem görüntüleme hem de kan tahlili yapılarak incelendi. Tansiyon değerleri kontrol altına alındı. Vücudun tedaviye olumlu tepki göstermesi sonucu taburcu edildi.''

Erdemir'in aile hekimi kontrolü altında günde 13 ilaç alacağını dile getiren Yağdır, cilt yaralarının da düzenli olarak pansuman edileceğini kaydetti.

Bolu 112 Sağlık Merkezi Memuru Nurettin Yılmaz da, Bolu'daki hastaneden saat 11.00'da yola çıktıklarını ve karayolundan yaklaşık 10 saat süren yolculuğunun ardından hastayı evine ulaştıklarını ifade etti.

Naciye Ermedir ise kendisini eskiye oranla daha iyi hissettiğini söyledi.

Yakınları tarafından 21 Temmuz'da iş makinesi yardımıyla evinden çıkarılarak Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilen 307 kilogram ağırlığındaki kadın, Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Ağustos'ta obez ambulansıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş, yaklaşık bir ay süren tedavisinin ardından ambulans helikopterle Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmüştü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Ekim 2011, 22:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obez kadın, evine kepçeyle çıkarıldı




ufs çok korkuyorum ilerde 1 kepçe de bana lazım olursa diye..Beslenme şeklimiz öyle garipleşti ki..

Yediklerimizin % kaçı gerçek bilmiyorum(z)..En küçük ağrıda acıda ilaçlara sarılıyoruz,iç organlarımızın faaliyeteleri değişiyo..Hormonlar aldı yürüdü zaten..
Obezite ciddi bir hastalık, biçok şey de tetikleyici malesef..Sen koru Yarabbim..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Ekim 2011, 13:46   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obez kadın, evine kepçeyle çıkarıldı




Insanlarin saglik durumunu elestirmek istemem ama... okadar olasaga kadar nerdeydi.
Bizim koylerdede oyle, surekli borek.. hamur isleri yiye yiye kadinlarin yanaklari top gibi sisiyor. Bunu da saglilkli saniyorlar. zayif insan gorunce "kotu" olmussun diyorlar. Saglikli denmesi gerekirken.. hala saglikli bir insan birde olmayani ayirt edemiyoruz

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çıkarıldı, evine, kadın, kepçeyle, obez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'İnsanlığa' Kepçeyle Girdiler JB Haber Arşivi 0 17 Nisan 2011 20:47
Obez Hayvanlar Ein Hayvanlar Alemi 0 20 Aralık 2010 04:28
Fatih'te denizden bir kadın cesedi çıkarıldı Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:38
Polisin evine giren kadın hırsızlar suçüstü yakalandı Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 02:35