IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 14:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belcika yabanci doktor istiyor




Belçika’nın Flaman bölgesinde yer alan ve çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığı Gent şehrinde ‘Bakım Sektöründe Çok Renklilik’ konulu bir panel düzenlendi. Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel’in inisiyatifi ile gerçekleştirilen panele Sağlık Bakanı Jo Vandeurzen’un yanı sıra sağlık sektöründe uzun yıllar çalışan dört Türk bayan da katılarak tecrübelerini paylaştı.


Flaman Sağlık Bakanı Jo Vandeurzen, sağlık ve bakım sektörlerinde yakın gelecekte çok ciddi eleman ihtiyacı olacağına vurgu yaparak, bu kapsamda göçmen asıllı gençlere de ulaşmak istediklerini kaydetti. Bunu gerçekleştirmek için hükümet olarak üç aşamalı bir planı devreye soktuklarını ifade eden Vandeurzen, yabancı asıllı gençleri sağlık sektörüne yönlendirme ve icraat edilen mesleklerde sabit kılmanın yollarının araştırıldığını aktardı. Flaman Sağlık Bakanı Jo Vandeurzen ‘‘Sağlık sektöründe daha fazla yabancı asıllı görmek istiyoruz. Bunun için sağlık sektörünü bu kesime cazibeli hale getirmek için çalışmalarda bulunuyoruz.’’ sözlerine yer verdi.


Flaman Parlamento Üyesi Veli Yüksel ise ‘‘Yaşlılık gibi demografik eğilimlerden dolayı sağlık ve bakım sektöründe personel ihtiyacı hızla büyüyor. Planlama bürosunun verilerine göre 2015 yılına kadar sağlık ve sosyal hizmetler sektöründe ekonomik büyümeden dolayı 60 bin kişiye iş olanağının doğacağı hesaplanmıştır. Üstelik gelecek on yılda personelin büyük bir kesimi emekliliğe ayrılıyor ve boşalan yerlerin de doldurulması gerekiyor. Sektörde yakın zamanda ortaya çıkacak olan personel eksikliğini doldurmak için, Bakan Vandeurzen ‘Sağlık sektöründeki işten iş çıkarmak’ başlığı altında bir eylem planı geliştirdi. Eylem planı ile bakan hem gençleri, hem de kariyer değişikliği planlayanları bu sektöre kazandırmak istiyor. Yabancı kökenli kişiler bu sektörde henüz fazla bulunmadıklarından dolayı, hedef kitle olarak onlara da ulaşılmak istenmektedir.’’ şeklinde konuştu.


Panelde ayrıca 10 yıldan fazla süredir Gent bölgesindeki hastane ve huzurevinde çalışan Yeter Çekiç, Reyhan Sönmez, Aliye Bozdağ ve Emine Teke de kendi tecrübelerinden söz ederek, yabancı asıllı gençleri sağlık ve bakım sektöründe çalışmaya davet etti.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
belcika, doktor, istiyor, yabanci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yabanci Pullarda Atatürk... PopSy Atatürk Köşesi 0 23 Temmuz 2008 04:31
Yabanci dil UnyE Fıkra 6 05 Ekim 2007 16:18