IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2011, 21:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP Tam Günü Anayasa Mahkemesine götürüyor




CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr.Aytuğ Atıcı Tam Gün Kararnamesinin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr.Aytuğ Atıcı, Medimagazin’e yaptığı açıklamada, ‘Tam Gün Kararnamesinin hekimleri ilgilendiren tüm hükümlerinin iptali için 26 Ekim tarihine kadar Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını ifade etti.

Prof.Dr.Atıcı KHK’nin “elle tutulur bir yanı” olmadığını hem hukuki anlamda, hem halk sağlığı anlamında hem de tıp eğitimi anlamında büyük yanlışlar içerdiğini belirterek “Zaten daha önce hem Danıştay hem de Anayasa Mahkemesi olmak üzere 2 kez iptal edilmişti. Şimdi kimseye sormadan tekrar KHK ile bu iş yapılmak isteniyor. Bu KHK de sosyal devlet anlayışına karşı, hukukun üstünlüğüne karşı bir kararnamedir. Eğer iyi niyet olsaydı, bize de sorarlardı. TTB de CHP de Tam Güne karşı değil” diye konuştu.

Riskse riski alıyoruz
Sağlık Bakanı Akdağ’ın bu konuda sürekli CHP’yi eleştirerek kendilerine “muayenehaneleri destekliyor” diye yüklendiğini ancak bunun “içi boş” bir eleştiri olduğunu söyleyen Atıcı “Evet siyasi açıdan riskse, biz bu riski alıyoruz. Çünkü burada Anayasal olarak yaşam hakkının gaspı söz konusu. Vatandaşın hekime erişimini engelliyor, halk sağlığı ve tıp eğitimine zarar veriyorsunuz” dedi.

CHP olarak 2 aydır sağlıkla ilgili tüm sivil toplum örgütleri ve diğer bileşenlerle bir araya geldiklerini belirten Atıcı “Tam Gün Yasası konusunda teklifimiz aşağı yukarı hazır. Son olarak hesap uzmanları arkadaşlarımız inceledi. Yakında bunu da teklif olarak TBMM’ye sunacağız. Biz bir işin olmamasını istiyorsak doğrusu nasıl yapılır, onu da ortaya koyuyoruz” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anayasa, chp, günü, götürüyor, mahkemesine, tam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anayasa Mahkemesine BDP'li aday Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ekim 2010 01:15
Anayasa Değişikliği Teklifinin 2. Tur Oylamaları 2 Mayıs Pazar Günü Başlayacak Satuk Haber Arşivi 0 27 Nisan 2010 20:16
CHP, askere sivil yargı yolu getiren yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2009 17:06