IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2011, 18:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ambulans değil vatandaş gecikiyor




Antalya Sağlık İl Müdürü Dr. Adem Bilgin, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin sağlık birimine gelen ihbarların yüzde 90'ının asılsız olduğunu belirterek, bazen ishal ve kabız gibi acil olmayan vakalar için bile ambulans istendiğini söyledi.
Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi'nde, sağlık birimi hizmetlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, çağrı merkezinin Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin önemli bir parçası olduğunu ve pilot uygulama kapsamında Antalya'da hayata geçirildiğini ifade etti.


Merkezde tüm acil çağrıların tek merkezde toplanmasının amaçlandığını belirten Eren, yaklaşık 18 milyon TL'ye mal olan projede itfaiye, polis, jandarma gibi 7 kurumun görev yaptığını kaydederek, ''Buraya bir yılda gelen çağrıları değerlendirdiğimizde çağrıların yüzde 86'sını sağlık hizmetlerinin teşkil ettiğini görüyoruz'' dedi.


Merkezin her geçen gün daha kaliteli ve hızlı hizmet verdiğini dile getiren Eren, ''Çağrı merkezi bugün artık olgunluk çağını yaşamaya başladı. Çağrı alma, müdahale etme ve sonuç almada son derece başarılı bir hizmet yürütüyor'' diye konuştu.

-''GELEN İHBARLARIN YÜZDE 90'I ASILSIZ''-

Antalya Sağlık İl Müdürü Dr. Adem Bilgin de yılın 8 aylık bölümünde 112 Acil Çağrı Merkezi'nin sağlık birimine 93 bin 314 çağrı geldiğini, bunlardan 43 bin 956'sına ambulans görevlendirildiğini bildirdi. Acil Çağrı Merkezi'nden verilen sağlık hizmetinin diğer sağlık hizmetlerinden daha hızlı ve kaliteli olmak zorunda olduğunu vurgulayan Bilgin, ''Çünkü burada hayat kurtarıyoruz. Acil sağlık hizmetlerinde dakikalar, bazen saniyeler içinde müdahale edilmesi zorunluluğu var'' dedi.


Antalya'da 30 istasyonda 38 kara ambulansı, 3 motosiklet ambulans, 1 hava ambulansı ile yoğunluğa cevap vermeye çalıştıklarını aktaran Dr. Bilgin, şöyle konuştu:


''112 Acil Çağrı Merkezi'nin sağlık birimine gelen ihbarların yüzde 90'ı asılsız. Vatandaşlarımızdan ricamız, acil bir durum yoksa 112'yi aramasınlar. Lütfen 112'yi danışma ya da muhabbet hattı olarak kullanmasınlar. 112'yi tuşlamadan önce bir kez daha ve iyi düşünsünler. Bazen ishal veya grip vakasına, hatta kabıza bile 112'yi çağırıyorlar. Kabız çok mu acil bir şeydir? Gerekirse ona da gidelim, ancak zaten çok yoğun çalışıyoruz. O sırada acil bir vaka çıkabilir. O yetişememe durumumuzun söz konusu olacağı vaka bizi bu tür işler için meşgul eden insanların bir yakını da olabilir.''

-AMBULANS DEĞİL VATANDAŞ GECİKİYOR-

Adem Bilgin, Sağlık Bakanlığı tarafından kırsal alanda vakaya yetişme süresinin 30 dakika, kentsel alanlarda ise 10 dakika olarak belirlendiğini hatırlatarak, Antalya'da kentsel alanlardaki vakalara 10 dakika içinde yetişme oranlarının yüzde 77, kırsal alanda 30 dakika içinde yetişme oranlarının ise yüzde 83 olduğunu bildirdi.


Bilgin, özellikle trafik kazası vakalarında sıklıkla karşılaştıkları sorunun ambulansın geç kaldığını iddia eden vatandaşlar olduğunu ifade ederek, ''Trafik kazasında herkes müdahale ediyor ama hiç kimse 112'yi aramıyor. 20 dakika sonra birisi 112'yi arıyor ve biz 10 dakika sonra orada oluyoruz. Ama vatandaşlar 'Ambulans yarım saatte gelmedi' diyorlar. İyi ama siz bizi aramadınız ki nereden bilelim?'' diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ambulans, değil, gecikiyor, vatandaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ambulans Değil Vatandaş Gecikiyor System Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2011 22:29