IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By System

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 12:16   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kış Mevsiminde Aşırı Soğukla Baş Etmenin Yolları




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kış mevsiminde aşırı soğukla baş etmekte en etkili yöntemin, önceden korunma tedbirlerini almakla mümkün olduğu belirtildi.

Uzmanlar, evin kışa hazırlanarak ve soğuklar boyunca güvenlik tedbirlerine dikkat edilerek tehlikelerden ve hastalıktan…
Kış mevsiminde aşırı soğukla baş etmekte en etkili yöntemin, önceden korunma tedbirlerini almakla mümkün olduğu belirtildi. Uzmanlar, evin kışa hazırlanarak ve soğuklar boyunca güvenlik tedbirlerine dikkat edilerek tehlikelerden ve hastalıktan korunabileceğini bildirdi.
Evi kışa hazırlamanın önemine dikkat çeken uzmanlar, "Eviniz sobalıysa, bacayı her yıl kış gelmeden temizletin. Şömineli evler için de aynı tedbir geçerlidir. Bina dışında açıktan geçen su borusu varsa, donmaması için çevresini sararak izole edin. Kapı ve pencere aralıklarını fitil ile mümkün olduğu kadar izole edin ya da kapı ve pencereleri ısıcam vb. malzemelerle yenileyin" önerisinde bulunuyor.
Ev içinde güvenlik konusunun da önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, soba, şömine ya da elektrikli ısıtıcı kullanılıyorsa, dikkatli olunmasını istedi. Uzmanların önerisi şöyle: "Kuru tozlu bir yangın söndürücüyü el altında bulundurun. Şöminede kağıt yakmayın. Gazlı ya da katalitik sobanız varsa, odayı yeterince havalandırın. Soba üreticisi ne tür yakıt öneriyorsa onu kullanın. Başka şeyler yakmaya çalışmayın. Baca çekmiyorsa, odun-kömür sobası ve şömineyi yakmayın. Yatarken kömür sobasını söndürün. Elektrik sobasının kordonu yıpranmış ya da kıvılcım çıkarıyorsa, kullanmayın. Elektrik sobasını perde, koltuk, yatak gibi alev alabilecek eşyalara yaklaştırmayın. Sobanın üzerinde yemek ve su bırakmayın. Çocukların sobaya yaklaşmasını önleyin".
Katalitik soba yakarken veya yemek pişirirken zaman zaman odayı havalandırmak gerektiğini kaydeden uzmanlar, ancak bunun dışında, ısıyı mümkün olduğu kadar içeride tutmaya çalışmak gerektiğini ifade etti. Uzmanlar, "Kapı ve pencereleri gereksiz yere açmayın. Kullanmadığınız odaları kapalı tutun. Oda kapılarının altını bez ya da halı parçasıyla tıkayın. Hava kararınca perdeleri kapatın" önerisinde bulunuyor.
Sürücülerin de araçlarını kışa hazırlamasının önemini vurgulayan uzmanlar, şunları kaydetti. "Kışın yolda karşılaşabileceğiniz pek çok tehlikeyi önceden hazırlık yaparak ortadan kaldırırsınız. Aracınızın periyodik bakımlarını ihmal etmeyin. Ek olarak, her sonbaharda, radyatördeki antifriz seviyesini kontrol ettirip gerekliyse antifriz koyun. Sileceklere su yerine buzlanmayı önleyen sıvılardan koyun. Yıpranmış lastikleri değiştirin, lastiklerin hava basıncını kontrol edin. Kış boyunca buzlanmayı ve boruların tıkanmasını önlemek için benzin deposunu hep doluya yakın tutun".

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşırı, baş, etmenin, kış, mevsiminde, soğukla, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsan ilişkilerinde kendine güven ve güç elde etmenin yolları Nickolas Serbest Kürsü 0 02 Mart 2011 12:33
Kadınları mutlu etmenin yolları :xd LoRDGuaRD Komedi ve Mizah 0 01 Ocak 2011 15:38
Mevsiminde mutlaka deneyin! Süslü Tatlılar 1 12 Mart 2009 07:17
Kendi Kendinizi Felç Etmenin Yolları! Kralice Sağlık Köşesi 1 13 Haziran 2008 10:41
İnatçı çocuklarla baş etmenin yolları. Sükût Aile Evlilik ve Çocuklar 1 16 Nisan 2008 13:48