IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2011, 11:25   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişiye Özel İlaçlarla Kansere Çare Aranıyor




Bilim insanları, dünya genelinde her geçen gün artış gösteren kansere, kişiye özel geliştirilecek ilaçlarla çare arıyor.

Bilim insanları, dünya genelinde her geçen gün artış gösteren kansere, kişiye özel geliştirilecek ilaçlarla çare arıyor.

Her hastanın bireysel özelliklerinin, genetik yapısının, kilit biyolojik belirteçlerin, önceki tedavi geçmişinin, çevresel faktörlerin ve davranış tercihlerinin göz önüne alındığı tedavi, tıpta yepyeni bir yaklaşım olarak gösteriliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onkoloji İş Birimi Klinik Geliştirme ve Medikal İşler Başkanı Dr. Mace Rothenberg, kanser tedavisinde tıbbın yeni arayışlar içine girdiğini, artık hastaya özel tedavinin önem kazanmaya başladığını söyledi.

Rothenberg, geçmişte en az onlarca yıl sürmesi beklenen tıptaki ilerlemelerin artık 3-5 yılda kaydedildiğini anlattı. Rothenberg, kanserin yapısında elde edilen bilgilerin, kişiye özel ilaç araştırmalarına da katkı sağladığını vurgulayarak, "Tedavi açısından bakıldığında bunların hepsini aynı şekilde tedavi edecek olursak, o kanserlerin sadece küçük bir bölümüne karşı etkili olabilirken, diğerlerine karşı etkili olamayız. Ancak bu kanserlerin her birinin gerisindeki süreçleri anlayarak, çok daha fazla sayıda hasta üzerinde, çok daha büyük bir etki yaratabiliriz."

-"Maliyet düşüyor"-

Belirli moleküler özellikler taşıyan bir tümör söz konusu olduğunda, bu özellikleri hedef alan tedavinin uygulanmasıyla sağlık sistemi üzerindeki yükün azaldığını belirten Rothenberg, "İlaçların yalnızca o tedaviden yararlanma olasılığı en yüksek olan hasta popülasyonuna uygulanması hem sağlık sistemi hem de hastalar tarafında maliyetlerin düşmesini sağlıyor" dedi.

Rothenberg, günümüzde meme kanserinde moleküler testlerin uygulanmasının rutin bir uygulama haline geldiğini, diğer kanser türlerinde de bu testlerin öneminin giderek arttığını ifade etti. Rothenberg, "Tümörün moleküler özelliklerinin bilinmesi, klinik deneylerde doğru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin yapılması ya da doğru tedavi kararlarının verilmesi açısından önem taşıyor. Teşhisten ve tümörün genetik özelliklerinin belirlenmesinden sonra kilit biyolojik belirteçlerin test edilmesi, her hastaya kendileri için en iyi sonuçları verecek tedavilerin uygulanması açısından gerekli" diye konuştu.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
care, ilaçlarla, kansere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kişiye özel yeminler colletrall Komedi ve Mizah 3 15 Aralık 2007 04:54