IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Piyeloplasti-Üreteropelvik Bileşke Darlıklarında Robotik Cerrahi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/451240-piyeloplasti-ureteropelvik-bileske-darliklarinda-robotik-cerrahi.html)

Lucifer 10 Şubat 2012 01:00

Piyeloplasti-Üreteropelvik Bileşke Darlıklarında Robotik Cerrahi
 
Böbreklerdeki kanal darlığı (üreteropelvik bileşke darlığı) farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkıyor. Böbrek havuzcuğundan üreter borusuna geçişte içeriden olan darlık veya böbreğin alt bölümüne giden ve normalde olmaması gereken bir damarın yaptığı bası sonucu ortaya çıkabiliyor. Ancak neden ne olursa olsun böbreklerdeki idrar akışını engelleyen bu durumun cerrahi olarak düzeltilmesi gerekiyor. 'Piyeloplasti' olarak tanımlanan bu ameliyatlarda da Vinci robotuyla başarılı sonuçlara ulaşılıyor. Karın boşluğuna küçük kesilerden girerek yapılan işlemde çok sayıda dikiş ve düğüm de gerekmiyor. Ayrıca 12 kat büyütülmüş 3 boyutlu görüntü eşliğinde robotun her yönde hareket eden mikro aletleri de elde edilen başarı oranını artırıyor.
Piyeplasti ameliyatında da Vinci Robotik Cerrahi’nin sağladığı yararlar

Daha küçük yara izi
Kan kaybının çok az olması
Daha büyük ve net görüntü altında ameliyat
3 boyutlu görüntünün sağladığı derinlik avantajı
Titremeyen ve 540 derece açıda hareket kabiliyetine sahip ufak robotik kollar ile milimetrik ve her yönden dikişlerin rahatlıkla yerleştirilebilmesi
Daha kısa yatış süresi
Günlük yaşama erken dönüş
Açık ve laparoskopik cerrahiye kıyasla daha yüksek başarı oranları
Açık cerrahiye göre daha iyi bir kozmetik görünüm


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk