IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Glokomun Belirtileri Nelerdir (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/454351-glokomun-belirtileri-nelerdir.html)

Zen 18 Şubat 2012 22:41

Glokomun Belirtileri Nelerdir
 
Soru:

Hem babamda, hem de annemde glokom vardı. Yirmi yedi yaşındayım ve aynı hastalığa yakalanmanın korkuları içindeyim. Glokomun ilk belirtileri nelerdir?


Cevap:

Yaşamınızın şu mutlu günlerini, belki de hiç ortaya çıkmayacak bir hastalığı bekleyerek geçirmeniz için bir neden yok. Glokomda kalıtımın rolü, pek azdır. Sizin de yakalanmanız olasılığı azdır.

Glokomun ilk belirtileri, benzer belirtilerle sık sık karıştırılır. Eğer belirsiz bir başağrısı ya da bulanık görme olur desem, gereksiz yere kaç kişi dehşete kapılırdı, düşünebiliyor musunuz? Belirtiler, göz doktoru tarafından muayene sırasında değerlendirilirse bir önem taşır.

Glokom sonucu kör olma, gözküresi içindeki sıvının basıncını ölçen basit bir muayeneyi ihmal etmekten ileri gelen, pisi pisine bir durumdur. Bu çabuk, ağrısız test bir tonometre (basınç ölçer) ile yapılır ve birkaç saniye içinde, aradığınız huzuru bulabilirsiniz.

Her göz muayenesinde göz tansiyonu ölçülmelidir. Hastalık teşhis edilip de erkenden tedavisine başlandıktan sonra, modern ilaçlar ve basit bir ameliyat sayesinde, hemen bütün glokomlular iyileştirilebilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net