IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2012, 20:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göz ve Parmak Şişmesinin Nedir Nedenleri Nelerdir




Göz ve parmak şişmesi oluşabilecek bir hastalığın habercisi olabilir.

Sabah kalktığınızda gözlerde şişlik oluyor, gün içinde ayakkabınız sıkmaya, yüzüğünüz parmağınıza dar gelmeye başlıyorsa ödemden şikayetçi olanlar arasındasınız. Zayıfken sizi şişman gibi gösteren ödem fiziksel ve estetik sorun olduğu kadar hastalıkların da habercisi.

Ödem, vücutta fazla miktarda su toplanması şeklinde özetlenebilir. Hücrelerin dışında dokular arasında sıvı toplanmasıyla ödem oluşur.

Ödem özellikle bir çok kadının sık yaşadığı sıkıntılı bir durumdur. Göz kapaklarında ,karın duvarında, ellerde, ayak sırtında ve bacaklarda dokular arası sıvının artmasına bağlı olarak şişlik ortaya çıkar. Deri altı dokusunda şişlik belirginse bu bölgelere bastırdığınızda çukur oluşur.Düzensiz yaşam ve beslenme alışkanlıkları tıpkı bugüne kadar belirttiğimiz yüzlerce hastalığın ve sorunun kapısını araladığı gibi ödemi de karşımıza çıkarıyor. İdiyopatik ödemlere; fazla tuz tüketimi, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, fazla kilo yorgunluk ve stres neden oluyor. İdiyopatik ödem genellikle gençlerde ve orta yaş hanımlarda daha sık karşımıza çıkıyor. haşlanmış fasulye gibi gaz yapıcı besinlere fazla ağırlık vermek istenmeyen şişliklere zemin hazırlıyor.

Hareketsizlik, iklim ve ısı değişikliği, lodos, kalp, böbrek, tiroit gibi kimi hastalıklar, ilaçlar, hatta dağ sporları, stres gibi pek çok şey de ödem yapıyor. Ödemin altında ciddi sağlık sorunlarının yatabileceğini de akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Tedavi yolları

Öncelikle tuzu sofranızdan ve yemeklerinizde uzaklaştırmalısınız. Yemeklerinizi tatlandırmak için kekik nane, maydonozdan ve limondan yararlanabilirsiniz.

Ödem giderici bazı bitkiler ve bunlardan yapılan çaylar size yardımcı olacaktır. Ödem gidermede etkili olan mısır püskülü, selvi kozalağı, soğan, lavantin, arapsaçı, maydonoz, defne yaprağı ve kiraz sapı ödem sorunu kadar şişkinliğinize de çözüm getirecektir. Sadece tuzdan değil tuzlu, salamura ürünlerden de uzaklaşın. Peynirinizi ve zeytinizi akşamdan suya koyarak tuzdan arınmasını sağlayın. Çorbalar ve konserveler içinde bulunan sodyum oranını dikkate alın. Az su içiyorsanız bol tüketin.

Eğer hamileyseniz

Hamilelikle birlikte artan sıvı ihtiyacı su tutulumuna neden olur. Hamileliğin ileri dönemlerinde el ayak ve bacaklarda artan ödemi önlemek için beslenmeye çok dikkat etmek ve yeterli protein almak gerekiyor. Ayaklarınızı mümkünse gece ılık suda dinlendirebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nedenleri, nedir, nelerdir, parmak, şişmesinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boğulma nedenleri nelerdir? Sır Sağlık Köşesi 0 17 Eylül 2011 17:18
Havale nedenleri nelerdir? Sır Sağlık Köşesi 0 17 Eylül 2011 12:09
Bilinç kaybı nedenleri nelerdir? Sır Sağlık Köşesi 0 17 Eylül 2011 12:06
İnfertilite (Erkekte Kısırlık) Nedir? Nedenleri Nelerdir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 30 Ağustos 2011 00:15
Uyuşma ve Karıncalanma Nedenleri Nelerdir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 23:23