IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2012, 13:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (8)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üre nedir, neden yükselir?




Böbrek yetmezliği nedeniyle böbrekler görevlerini yerine getiremedikleri için vücuttan atılması zorunlu olan ve atılmadığı taktirde sağlığa ciddi zararları bulunan ürenin yükselme riski görülmektedir. Üre yükselmesi, tüm kan hücrelerini de olumsuz etkilediği için üresi yüksek olan hastaların derileri genellikle solgun ve sarı renklidir. Hatta üre yükselmesinden dolayı bazı hastalarda şiddetli kaşıntılara rastlanır.




Üre, vücudumuz için son derece zararlıdır. Yediğimiz ve içtiğimiz tüm besinlerle vücudumuza giren azotlu maddenin yanması ile üre meydana gelir. Üre, böbrekler tarafından idrar yoluyla atılır. Ancak böbreklerin işlevini yerine getirmemesi durumunda kanda birikir ve ciddi sağlık problemlerinin görülmesine neden olur. Nasıl ki atıklar çevreye zarar veriyorsa, üre de vücuttan uzaklaştırılmadığı taktirde bizim vücudumuza zarar vermektedir.Birtakım sebeplerden dolayı oluşan böbrek yetmezliği, son zamanlarda daha da artış göstermiş ve birçok kişinin bu hastalığa yakalandığı bilimsel araştırmalar sonucunda da kanıtlanmıştır. Böbrek yetmezliği üre yükselmesi sorununun ortaya çıkmasındaki en büyük etkendir. Üre yüksekliği böbrek yetmezliğine bağlıdır.

Üre yükselmesi nedeniyle nefes darlığı, sırt üstü yatamama, nefesin amonyak gibi kokması, bulantı, baş ağrısı ve dönmesi, iştahsızlık, kansızlık, geçmeyen hıçkırık, kusma ve ülser gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır.
Üre yükselmesinin daha da ilerlemesi çok ciddi sağlık sorunlarının görülmesine de sebep olmaktadır. Hastalarda istemsiz hareketler, parmaklarda titremeler, kol ve bacaklarda güçsüzlük, vücudun çeşitli bölgelerinde uyuşmalar, komadan ölüme kadar sağlık tehdit altındadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
neden, nedir, üre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kolesterol Neden Yükselir? Chelt Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2010 13:46
Sevilay Yükselir Nazlı Ilıcak'ı fena dövdü devrimhoca Haber Arşivi 0 18 Mart 2010 01:27
Faiz artarsa, petrol yükselir Collettivo Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2008 13:06