![]() |
Ramazan'da Kefir Gibisi Yok [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Uzmanlar kalsiyum ve protein deposu kefirin ramazan sofralarından da eksik edilmemesine dikkat çekiyor ve tok tutma özelliğinin altını çiziyor. Kefir, doğal fermente bir süt ürünü. Prebiyotik olduğu, yani faydalı bağırsak mikropları içerdiği için kabızlık, ishal gibi bağırsak sistemi rahatsızlıklarına birebir geliyor. Bağışıklıksistemini güçlendiriyor, yiyeceklerin hazmını kolaylaştırıyor. Bu özellikleri nedeniyle de beslenme uzmanları tarafından sıklıkla öneriliyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, kefirin ramazan ayında her gün muhakkak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Diyetisyen Özger, kefiri sadece sağlıklı olduğu için değil aynı zamanda tok tutma özelliği olduğu için de öneriyor. Özger sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kefir, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için ramazanda oruçile beraber hissedilen halsizlik, yorgunluk durumunu önler. Ayrıca bağırsak ve sindirim sistemini düzenlediği için de özellikle kabızlık ve ishal sorunu yaşayanların muhakkak kefir tüketmeleri gerekir. Sahurda içilen bir bardak kefir, hem kalsiyum ve protein ihtiyacınızı karşılayacaktır hem de tok tutacaktır.” FARKLI LEZZET ARAYANLARA ÖZEL BİR TARİFLER Kefirin tadından hoşlanmayanlar olabilir, herkesin damak tadına hitap etmeyebilir. Tadını sevmeyenler, kefiri biraz sulandırıp içine nane ya da dereotu koyup ayran gibi içebilir. Bir başka seçenek de içine salatalık, nane ve dereotu doğrayarak kefiri cacık gibi tüketmek olacaktır. Bu şekilde kefir çok daha aromalı, hoş bir yiyeceğe dönüşecektir. |
Cevap: Ramazan'da Kefir Gibisi Yok bunun sıvısı var içmiştim cok ıgrenc bı tadı varya :S |
Cevap: Ramazan'da Kefir Gibisi Yok Çoğaliyordu sanirim bu kendi kendine. ;s |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk