IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2012, 18:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fıtık Neden Nüks Eder





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Görülme sıklığı fazla olan fıtık, kadın, erkek, genç, yaşlı hatta bebeklerde bile görülebiliyor.



Fıtık ameliyatları dünyada en çok yapılan operasyonlar arasında. Her 10 kişiden birinin hayatının herhangi bir döneminde fıtık problemi yaşadığını belirten Genel Cerrah Op. Dr. Hamdi Koçer, kasık fıtıklarının genellikle doğumsal zayıf bir noktadan çıktığını söyledi. Bu zayıf noktanın, bir zorlanma nedeniyle günün birinde açılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Koçer, "Bunu tetikleyen bazen evdeki eşyaların yerini değiştirmek, bazen de sert bir öksürük bile olabilir. Diğer nedenleri ise şişmanlık, aşırı zayıflık, prostat, öksürük, kabızlık, gebelik, yaşlılık, ağır egzersiz ve ağır kaldırma olarak sıralayabiliriz" dedi.

Fıtıklar; tüm dünyada ve Türkiye'de, hem çok sık görülen, hem de nüksü en yoğun olan hastalık grubunda yer alıyor. Tekrarlayan fıtığın daha sonraki onarımlarının ise teknik olarak her zaman daha zor olduğunu söyleyen Koçer, "Ancak fıtıkların tekrarlama riski eskiye göre çok daha az. Geçmişte sentetik yamalar kullanılmadan önce nüks ihtimali yüzde 30-40 arasında değişirken bu oran, günümüzde fıtık alanında uzmanlaşan ehil ellerde yüzde 1-3 civarına iniyor" diye konuştu.

NÜKSTE DOKTORUN DA HASTANIN DA SORUMLULUĞU OLABİLİR

Ameliyattan hemen sonra erken dönemde görülen nüks nedenlerinin genel olarak teknik hatalardan kaynaklandığını belirten Op. Dr. Hamdi Koçer, bunların doktorun bilgi ve tecrübesi ile önlenebileceğine dikkat çekti. Geç dönemde ortaya çıkan nükslerin ise sadece cerraha bağlı değil, hastaya ait nedenlerle olduğunu söyleyen Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

CERRAHİ TEKNİKLERDEKİ GELİŞMELER YÜZ GÜLDÜRÜYOR

"Nüks nedenleri arasında düşük kaliteli yamaları ilk başa koyabiliriz. Yamalar, vücutta oluşturduğu reaksiyona bağlı olarak yer değiştiriyor. Saf ve kaliteli malzemeden üretilmeyen yama, vücut tarafından kabul görmüyor ve uygulama yerinde direnç gösteriyor. Bu nedenle yerinden kayıyor ve nüksler ortaya çıkıyor. İkinci sırada doktora bağlı nüks nedenlerini sayabiliriz. Doktorun fıtık cerrahisi konusunda deneyimsiz olduğu durumlarda doğru yama çeşidi seçimi yapılmaması, uygun teknik ile yerine konmaması ameliyat sonrası nükse neden olabiliyor. Son nüks nedenini ise hastaya bağlı sebepler olduğunu söyleyebiliriz. Ameliyat sonrası erken dönemde aşırı zorlama, hastaya bağlı en sık karşılaşılan nüks nedenidir. Geçmişte ameliyatın yamasız, dikişle yapıldığı dönemlerde hastanın genel sağlık durumu, sistemik hastalıkları, kullandığı ilaçlar dahi yara iyileşmesini etkileyebiliyor ve nükse neden olabiliyordu. Ancak günümüzde yama kullanımı ile bu sıkıntılar oldukça azaldı, hatta ortadan kalktı."

Koçer, kasık fıtığı cerrahisinde; cerrahi tekniklerin gelişmesi, yama kalitesinin artması, hastanın operasyon sonrası bilinçli yaklaşımı ve bu konuda uzman doktorun tercih edilmesi sayesinde, günümüzde nüks vakalarının önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eder, fıtık, neden, nüks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkek neden terk eder? Heidi Ah Erkekler 0 21 Mayıs 2008 13:09