IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2013, 15:26   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kısırlığı E vitamini ile önleyin




Yapılan bir çalışmada, E vitamini ve çinkoyu yeterli düzeyde alan erkeklerin eşlerinin gebe kalma şansının dört kat arttığı saptandı.

Çoğu kişi kısırlık nedenleri hakkında az bilgi sahibi.

Mesela E vitamini eksikliğinin de kısırlığa neden olabileceğini biliyor musunuz?

Uzman diyetisyen Serkan Tutar “Yapılan bir araştırmada kısır olmayan erkeklere verilen antioksidan besinlerin sonucunda eşlerinin kısa sürede gebe kaldığı gözlenmiştir” dedi. Özellikle antioksidan besinler vücuda zarar veren oksidatif stresin vücuttan uzaklaştırılmasında önem taşıyor. Dyt. Tutar, “Oksidatif stres ise erkeklerde sperm kalitesini düşürmesinin yanı sıra sperm sayısında da ciddi azalmasına neden olmakta. Antioksidan vitaminler ise E vitamini başta olmak üzere, A, C, B vitaminleridir” bilgisini verdi.

Doğru beslenme şansı artırır

Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada gebe kalma ile tüketilen besin arasında ciddi bir bağlantı olduğunun saptandığını belirten dyt. Tutar, özellikle folik asit kullanan, beslenme programında meyve, sebze ve kurubaklagilleri ihmal etmeyen kadınların hamile kalma oranlarının ciddi anlamda arttığının gözlendiğini söyledi. En iyi E vitamini kaynaklarının ayçiçeği, mısırözü ve pamuk yağı gibi bitkisel yağlar olduğuna da vurgu yapan dyt. Tutar, E vitamininin fındık, bademve ceviz gibi yağlı tohumlar ve susamgibi yağ miktarı yüksek olan besinlerde yüksek miktarda bulunduğunu ifade etti.

Kahveden sakının

Özellikle kadınların gebe kalma şanslarını arttırmaları için kahve tüketiminden mümkün olduğunca kaçınmaları gerektiğinin de altını çizen Tutar şunları söyledi: “Ayrıca çok yüksek protein içeriği olan ve sebze tüketimini tamamiyle ikinci plana atan beslenme programları uygulamamalı. Uyku problemi çeken kadınlar vücuttaki melatonin seviyesini arttırarak uyumayı sağlayan ilaçları kullanmamalı.”

Trans yağ asit demek

Yağlar gebe kalmak için en önemli besin gruplarından biri. “İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde doğru kullanıldığında olumlu sonuçlar doğururken margarinler gibi trans formata getirildiklerinde olumsuzluklar baş gösterebilir” uyarısını yapan diyetisyen Tutar “Ayrıca kızartılmış yağdaki trans yağ asiti artışı olduğu unutulmamalı” dedi.

Farklı bir özelliği var

E vitamini en önemli antioksidanlardan. Bu özelliği ile bireylerin kısırlık yaşama riskini azalttığına da değinen dyt. Tutar, diğer antioksidan özelliği olan C vitamini ve selenyum içeriği yüksek olan besinlerle birlikte vücuda alınmasının daha güçlü bir etki göstereceğini, tüm antioksidanlar vücut için önemli olsa da cinsellik için E vitamininin ayrı bir özelliği olduğunu belirtti.

Çinkoyla kullanın

"E vitamininin büyük kısmı alfa d-tocopherol yani Latince’de üremek ve doğurganlık anlamına gelmektedir” diyen Tutar sözlerini şöyle sürdürdü: “Damar tıkanıklığına bağlı kısırlıkta E vitamini damar yüzeyini temizler ve kan dolaşımını artırır, cinsel faaliyetleri kolaylaştırır. Libido seviyesini yükseltir. Önemli nokta ise çinko ile birarada alındığında hormon seviyesini yükseltip,üreme bezlerinin işlevini geliştirmesidir.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ile, kısırlığı, vitamini, önleyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kısırlığı bitirecek gen bulundu! Zen Sağlık Köşesi 0 02 Aralık 2012 20:38
Gebelikte Riskleri Önleyin Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 13:56