IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Tam Tahıllı Ekmek Hastalıklara Kalkan Oluyor (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/523279-tam-tahilli-ekmek-hastaliklara-kalkan-oluyor.html)

Zen 09 Şubat 2013 20:28

Tam Tahıllı Ekmek Hastalıklara Kalkan Oluyor
 
Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, tam tahıllı ekmeğin, diyabet, kalp damar rahatsızlıkları, hipertansiyon ve kanser gibi ölümcül birçok hastalığa kalkan olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Koçoğlu, modern toplumlarda ekmek çeşitlerinin fazlalaştığını, Türkiye’de yaygın olarak beyaz ekmek tüketildiğini, tam tahıllı ekmek ile kepek, çavdar, mısır ve yulaf ekmeğinin ise daha az tercih edildiğini belirtti.

Prof. Dr. Koçoğlu, besin değeri açısından bakıldığında tam tahılın her yönden beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı olduğunu ifade etti.

Tam tahılda buğdayın içindeki 3 bölüm de kullanılıyor!

Kepekli bölüm sayesinde lif, B 12 vitaminleri, mineraller, öz sayesinde omega 3 ve 6 yağ asitlerini alırız.

Endosperm sayesinde de protein ve karbonhidrat alıyoruz.

Tam tahıllı ekmekteki lif sayesinde diğer gıdalarla aldığımız kanserojen ve toksik maddeler vücudumuzdan çok hızlı atılıyor ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok hastalık önleniyor.

Kan şekeri yavaş yükselip yavaş düşüyor. Kendimizi daha uzun süre tok hissediyoruz. Böylelikle şişmanlamanın önüne geçiliyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk