IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Selenyum (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/526148-selenyum.html)

Zen 10 Mart 2013 14:01

Selenyum
 
Selenyum, güçlü bir antioksidan olarak bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve kanser riskini düşürmektedir. Vücudunuzdaki zehirli maddelerin zararlarından korur ve vücudunuzdan atılmasını sağlar. Karaciğerin faaliyetlerini düzgün bir şekilde yerine getirmesini sağlar.




Selenyum’un bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, vücutta eksik olması kas zayıflıkları, özellikle de çocuklarda gelişimlerinin yavaşlamasına sebep olmaktadır.




Selenyum minerali, dokulardaki esnekliği arttırmakta, kalp hücrelerini takviye ederek kalp ve damar sağlığınızın korunmasında yardımcı olur. Erkeklerde sperm üretimi ve canlılığını arttırarak, üreme sağlığına da katkı sağlar.




Selenyum mineralinin bulunduğu başlıca besinler olarak buğday ve arpa türü tahıllar, et, karaciğer, deniz ürünleri, süt ve süt mamulleri, tereyağı, tavuk eti, yumurta ve pekmez sayılabilir.




Selenyumun bolca bulunduğu sebzeler olan soğan, brokoli, mantar ve lahananın tüketilmesi de oldukça önemlidir. Fazla miktarda selenyum alınması tırnak, saç, diş kaybı, bazı deri hastalıkları, omurilik ve kemik iliği sorunları çıkarmakla beraber, çok daha yüksek dozlarda yükleme yapılması öldürücü olabilmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net