IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Vişne Suyu İç, Mışıl Mışıl Uyu (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/529005-visne-suyu-ic-misil-misil-uyu.html)

Zen 29 Nisan 2013 19:27

Vişne Suyu İç, Mışıl Mışıl Uyu
 
Vişne Suyu İç, Mışıl Mışıl Uyu
Günümüzde en sık karşılaşılan sorunların başında “uyku düzensizliği” geliyor. Yoğun çalışma günleri, stres, düzensiz yaşam gibi nedenler uyku düzenimizi bozuyor, bu da kronik yorgunluğa neden oluyor. Uyku düzeninin sağlanmasında en önemli etken olarak karşımıza “melatonin” hormonu çıkıyor. Vücudumuzun günlük ritmini ve uyku düzenini sağlayan “melatonin,” beynimiz tarafından salgılanıyor olsa da yaşımız ilerledikçe başka kaynaklardan da “melatonin” alma ihtiyacımız artıyor. “Melatonin” içeren, gıda kaynaklarının başında ise vişne geliyor. Yapılan bilimsel araştırmalar vişne yemenin ve suyunu içmenin, vücuttaki melatonin seviyesini yükseltmeye yardımcı olduğunu ortaya koyuyor.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, bugüne kadar incelenen meyveler arasında vişnenin “melatonin” seviyesinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Vişnenin dünyadaki en büyük üreticilerden olmamıza rağmen değerinin yeterince anlaşılmadığına da…

Teksas Sağlık Bilimi Merkezi Üniversitesi’nden Prof. Russel Reiter, “melatonin” ve “melatonin”in insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine çalışmaları olan, önde gelen bir bilim adamı olarak tanınıyor. Bu alanda 700’den fazla yayın hazırlayan ve 130’dan fazla doktora eğitimi vermiş olan Prof. Reiter’da mutsuzluğa ve uykusuzluğa karşı vişneyi öneriyor.

Prof. Reiter, sadece bir avuç vişne yemenin dahi kandaki “melatonin” seviyesini arttırdığını, vücudun doğal uyku düzenini geliştirdiğini ve antioksidan etkileri ile başka sağlık faydaları sağladığını anlatıyor.

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar; vişne gibi süper meyvelerin, kardiyovasküler hastalıklara ve kansere karşı koruma potansiyelinden, diabet ve iltihaplanmalara koruma potansiyeline kadar birçok faydasını ortaya koyuyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net