IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04 Haziran 2013, 20:43   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastörize Süt Besin Değil!




Önemli besin depolarından süt bazı durumlarda besin bile sayılmıyor.

Her yiyecek besin midir? Hayır değildir. Bunların başında buzdolabımızın demirbaşlarından süt geliyor. Önemli besin depolarından süt bazı durumlarda besin bile sayılmıyor. Örneğin pastörize süt besin değil!

Bu düşündürücü tesbitin sahibi Yaşamın Gücü / Enzimler kitabının yazarı Ahmet Fahri Kaya. Araştırmacı Yazar Kaya, Öteki Adam Yayınları’ndan çıkan kitabında pastörize edilmiş, kutu veya günlük sütlerin içilmesine olumlu bakmanın mümkün olmadığını söylüyor.

Dr. İsmail Nurhan Artel’in önsözüle yayınlanan kitapta pastörize sütün işlemler sonucunda doğal özelliğini kaybederek “süt gibi” bir şeye dönüştüğü belirtiliyor. Pastörize süt için “Besin değildir. O bir yiyecek veya içecektir” diyen Kaya, bunun nedenini şöyle açıklıyor:

“İçinde enzimleri olmadığı gibi tüm bakterilerinin de çoğunun yok edilmiş olduğu bir üründür. Sütteki enzimlerin bir kısmı hayvanın kendi organlarından geriye kalanları ise bakteriler tarafından sağlanıyordu. Pastörizasyon işlemleri zararlı ve faydalı her türlü mikrobu ortadan kaldırır. Raf ömrünü uzun tutabilmek için de bütün sindirim enzimlerinin büyük çoğunluğunu yok eder. Aynı zamanda vitaminlerin çoğu yok olur veya hasar görür. Mineraller ise çoğu enzimlerin kofaktörü durumundan çıkar ve serbest radikalleri tahrik eder.”

Pastörize sütle kaynamış köy sütü aynı şey mi?

Kaya, herkesin merak ettiği bu konuda şunları söylüyor:

“Hayır. Aynı şey değiller. Pastörize eden işletmeler, aynı petrol rafinerisinde yapıldığı gibi sütten ayrıştırarak bir çok ürün elde etmektedirler, farklılıkları özde değil, ayrıştırılan besin öğeleri ile alakalıdır. Sütü kaynatan kişi böyle bir amaç gütmez. Sütün yağını, kaymağını ayırmaz. Homojenizasyon, pastörizasyon, hidrojenizasyon, rafinasyon, mikrofiltrasyon, UHT ve baktofügasyon gibi işlemler, sütü kaynatan kişinin aklına bile gelmez. Ama ne olursa olsun sütün kaynama derecesi 95-100oC tır. Bazı enzimler hariç(plazmin enzimleri), bütün süt enzimleri 80oC denature olurlar. Enzimleri yok etmek demek, besinin canlılığını yok etmek demektir. Canlılığın yok olması demek,besinin uzun vadeli yararlarının yok olması demektir.”

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
besin, değil, pastörize, süt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağ Yakan 10 Besin Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 15 Haziran 2012 02:23
Besin Takviyesi 2 Ecrin Sağlık Köşesi 34 22 Ekim 2011 09:24
Besin Takviyesi Ecrin Sağlık Köşesi 48 22 Ekim 2011 09:09
Besin Öğeleri YapraK Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2009 16:12