IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2013, 20:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sık sık idrara çıkmanız gerekiyor mu?




Op. Dr. Serhat Partalcı; her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen idrar yolu enfeksiyonunun, üst solunum yolu enfeksiyonundan sonra vücutta en sık görülen hastalık olduğunu belirtiyor.
Op. Dr. Serhat Partalcı; idrar yolu enfeksiyonunun, mikropların (genellikle bakterilerin E.coli) dış idrar yolundan (üretra) girerek çoğalması nedeniyle ortaya çıktığını belirtiyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının kadınlarda erkeklerden daha sık görüldüğünü, bunun kesin nedenlerinin bilinmediğini söylüyor. Kadınlarda dış idrar yolunun kısa oluşunun riski arttırdığını sözlerine ekliyor. Gebeliğin idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma olasılığını arttığını vurguluyor.
Gebe kadınların yüzde 2-4’ünde idrar yolu enfeksiyonunun ortaya çıktığını, gebelik sırasında hormonların ve idrar yollarının konumunda ve akımında ortaya çıkan değişikliklerin enfeksiyona yakalanma olasılığını artırdığını belirtiyor.
Belirtileri nelerdir?
En sık görülen belirtilerin acil idrar yapma, idrar yaparken ağrı ve yanmadır. İdrar bulanık, süt bulaşmış gibi görünebilir, bulantı, kasık ağrısı ve ateş, idrarda kan varsa, renk kırmızımsı olabilir. İdrar yolu enfeksiyonu mesanede oluşuyorsa ‘sistit’, üretrada ise ‘üretrir’ olarak adlandırılır, idrar tahlili, idrar kültürü ve idrar yollarını ve varsa taşı görüntülemek için endoskopi yöntemiyle, röntgen filmi ile teşhis konulur.
Tedavi yöntemi
İdrar yolu enfeksiyonlarını tedavide genellikle antibiyotikler kullanılır. Belirtiler genellikle antibiyotik tedavisine başladıktan birkaç gün sonra kaybolsa da antibiyotik tedavisine bir süre daha devam edilir. Ağrıyı gidermek amaçlı spazm çözücüler ve ağrı kesiciler kullanılabilir. Kasık bölgesine sıcak uygulanması, bol bol su içilmesi de etkilidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çıkmanız, gerekiyor, idrara, mu, sık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
+18 ama okunması gerekiyor :) takiLsana Komedi ve Mizah 9 29 Mart 2010 21:29