IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2013, 14:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınla Erkeği Ayıran Özellikler




Kadın ve erkek birbirinden çok farklı özellikler taşıyan varlıklardır. Fiziksel ve duygusal açıdan çok farklılık taşısalar da erkeksiz bir hayat ya da kadınsız bir hayat mümkün de değildir. Yani kadın ve erkek arasında ki farklar bizi birbirimize iter. Yapılan araştırmalarda kadın ve erkek arasında ki farklar şöyledir ;

Kadın ve erkek arasında ki farklar

Erkeklerin vücudunda yaklaşık 4.5 litre kan vardır. Kadınlarda bu oran 3.6 litreye düşer. Erkeklerde kan daha koyu kıvamlıyken kadınlarda daha akışkandır. Erkeklerde tansiyon daha yüksek, kadınlarda ise daha düşüktür.

Erkek bünyesinin vücut ısısı kadınınkinden daha yüksektir. Erkeklerin vücudunda kadınlardan daha fazla su vardır. Erkek bünyesinde ki iskelet sistemi, kadınlardan daha ağır ve büyüktür. Kadınlarda bir tek kalça kemiği geniştir. Kadınların kemik yapısı daha esnektir.

Erkeklerin ses telleri daha uzun olduğundan ses kalındır, kadınlar da ise tizdir. Kadınlarda işitme ve koku alma duyuları erkelerden daha gelişmişken, erkeklerin gözleri daha ayrıntılı görür.

Kadınlarda yağ dokusu çok daha fazladır. Erkek vücudunda kadının yarısı kadar yağ dokusu vardır. Kadınlar, 3.5 kilogram daha yağlıdır. Erkekler tüm yaşamları boyunca kadınlardan daha az hasta olurlar.

Kadınların saçları daha kuvvetlidir ve kolay kolay dökülmez. Bunun nedeni saç köklerinin iki milim daha derinden başlamasıdır. Kadınların, erkeklere göre daha az derisi vardır. Kadın derisi daha hassas ve incedir. Erkeklerde deri altında yağ tabakası olduğundan yaşlanınca derin kırışıklar olmaktadır. Ter bezleri de deri altı yağ tabakasına yakın olduğundan erkeler daha fazla terler ve keskin ter kokusu oluşur.

Erkek akciğeri kadından %50 daha fazladır. Erkekler kadınlardan çok daha fazla yemek yerler bunun nedeni erkek metabolizmasının kadından iki kat daha fazla çalışmasıdır. Kadınların bağışıklık sistemi erkeklerden çok daha iyi çalışır.

Erkek beyni %15 daha ağırdır fakat kadın beyninin iki küre arasında ki iletişimi çok daha iyidir. Erkek kalbi daha büyüktür fakat kadınlardan daha yavaş çarpar.

Kadınların yağ dokusunun fazla olması nedeni ile soğuğa daha uzun süre dayanırlar. Fakat, erkeklerden daha fazla üşürler.

Erkekler kadınlara göre daha hızlı yaşlanırlar. 50 yaşında bir kadın vücut hareketlerinin %90’nını kullanırken, erkekler sadece %70’ini kullanır. Fakat, kadınlar derileri ince olduğundan hızlıca kırışırlar, erkelerde kırışma olmaz ilerleyen yaşlar ile derin kıvrımlar ortaya çıkar.

Kadınlar, erkeklere göre çok daha fazla ağlarlar. Bunun nedeni kadın bünyesinde olan süt hormonudur. Kadınların erkeklere göre daha duygusal olmasının sebebi kadınlık hormonlarının fazlalığıdır.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayıran, erkeği, kadınla, Özellikler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslâm'ı Başka Dinlerden Ayıran Özellikler Sevda İslamiyet 0 04 Ocak 2013 18:17
Türk Erkeği ile Avrupa Erkeği Sue Ah Erkekler 0 30 Temmuz 2012 16:29
VBulletin'i diğer sistemlerden ayıran farklar. RocKets vB 3.x Genel 2 20 Mayıs 2009 19:24
Protestanları Katoliklerden Ayıran On Sebep Dilara Hristiyanlık 9 10 Mart 2009 19:23