IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2013, 14:39   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dilinizi yeteri kadar temizliyor musunuz?




Sindirim sistemimizin başlangıç noktası hepimizin bildiği gibi ağız ve dildir. Vücudumuzu nasıl bir bütün olarak görüyorsak sindirim sistemimizi de bir bütün olarak kabul etmeliyiz




İyi çalışmayan ve iyi sindirim yapmayan bir sistemde dil bize önemli ipuçları verir, hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli bir rol oynar. Dildeki renk, çatlak ve yüzey değişiklikleri bazı rahatsızlıkların göstergesi olabilir. Bizler çok dikkat etmesek de dilimizde oluşan şişlikler, çatlaklar, mukoza dokusunun kaybolması gibi değişiklikler aslında birçok rahatsızlığın göstergesi.
En önemlisi de sabahları uyandığımızda dilimizin üzerinde biriken kirli beyaz sıvı tabakası. Bu beyaz sıvı sindirim sistemimizin rahat olmadığını ve vücudumuzda toksinlerin biriktiğinin en önemli işaretidir.
Özellikle geç saatlerde yenen ağır akşam yemeklerinden sonra ertesi sabah uyandığımızda ağzımızda kötü bir tat ve dilimizde beyaz bir tabakayla uyanırız. Dilimizin üzerinde biriken bu sıvıyı kesinlikle yutmamalıyız. Bu sıvı yoğun olarak toksin içerdiğinden tekrar sindirim sistemimize girmesi vücudumuz için zararlıdır. Eğer ağız temişliğimizi kahvaltıdan önce yaparsak gece boyunca ağzımızda biriken toksinleri sabah kahvaltısıyla birlikte sistemimize tekrar sokmamış oluruz.
Yalnız buradaki önemli nokta ağız temizliğidir. Ağız temizliği dendiğinde hepimizin aklına yalnızca dişlerimizi fırçalamak geliyor. Fakat dil temizliği de diş temizliği kadar önemli. Dilimizi temizlemek için "U" şeklindeki özel aparatları ya da dil temizliği için özel üretilmiş fırçaları kullanabiliriz.
Peki dil temizliği nasıl yapılır? "U" şeklindeki özel fırçalar ve ya aparatlarla dil sırasıyla önce orta kısımdan öne doğru, sonra arka kısımdan öne doğru ve her iki yandan öne doğru kazınarak gece boyunca biriken sıvılardan arındırılır ve ağız suyla çalkalanır. Bu işlemin ardından ağız çalkalama suyu kullanırsanız daha etkili bir ağız temizliği yapmış olursunuz. Daha sonra dişlerinizi fırçalayarak ağız bakımını tamamlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak Ender Saraç'ın da tavsiye ettiği gibi günde 3-4 damla susam yağını temizlenmiş dilinize sürmek ağız sağlığınızı korumanızda faydalı olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dilinizi, kadar, musunuz, temizliyor, yeteri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşinizi Evlenmeden Önce Yeteri Kadar Tanıyor muydunuz? oneofgirl Aile Evlilik ve Çocuklar 0 23 Temmuz 2013 19:16
Ölümünüzü öğrenecek kadar cesur musunuz? Violent Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Kasım 2012 16:25
lütfen sonuna kadar okur musunuz??? Candy İslamiyet 0 03 Mayıs 2010 20:33