IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2013, 13:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalp dostu bir bitki Boswellia




Afrika ve Hindistan'da birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Boswellia isimli bitki; kanserli hücrelerin çoğalıp büyümesini önlüyor. Boswellia; kalp ve beyin üzerindeki iyileştirici etkisiyle de dikkat çekiyor



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Boswellia, asitli yapıya sahip bir bitkidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Boswellia; Hindistan'da ve Afrika ülkelerinde, geleneksel tıpta kullanılıyor. Bitkinin yapısındaki asit; kanserli hücrelerin içinde yeni kan damarlarının büyümesini engelliyor. Bu şekilde tümörlerin büyüyüp çoğalması önleniyor. Boswellia'nın yağ özleri ise; sağlıklı ve kanserli doku arasındaki tümör baskılayıcı hücre canlılığını koruyor. Araştırmalar; Boswellia'nın kanser hücrelerindeki hasarı yüzde 90 oranında engellediğini gösterdi.

MUCİZEVİ ETKİLERİ VAR
Boswellia özleri; prostat kanserinde hücre büyümesi, çoğalması ve hasarı konusunda mucizevi etkiler gösteriyor. Bitki; prostat kanseri dışında mesane, rahim, kolon ve kemik iliği kanserlerinde de benzer etkilere sahiptir. Boswellia; Amerika'da yılda 1.5 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan aşırı 5-LOX aktivitesinin tedavisinde de kullanılıyor. Bitkinin özleri; 5-LOX isimli zararlı enzimin aktivitesini engelleyip yayılmasını yavaşlatıyor. Araştırmalar; kansere neden olabilen serbest radikallerle savaşan Boswellia'nın, kanserin yanı sıra kalp ve beyinle ilgili hastalıkları da olumlu etkilediğini ortaya koyuyor.

DEPRESYONA İYİ GELİYOR
Boswellia, antidepresan özelliği taşıyor. Bu bitkinin önemli bir bileşeni; beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyip nörolojik vakalarda yarar sağlıyor. Boswellia ile ilgili yapılan bir araştırmada; üç ay boyunca bu bitkinin verildiği 42 hastayla, plasebo verilen hastalar karşılaştırıldı. Boswellia özleri verilen hastaların, çeşitli rahatsızlıklara bağlı şikayetlerinde belirgin bir düşüş görüldü. Benzer bir araştırmada ise; fiziksel fonksiyon bozukluğu yaygın olan hastalarda da önemli ölçüde iyileşme görüldü.

KORTİZON SEVİYESİNİ DÜŞÜRMEKTE ETKİLİ
Prostattaoluşabilecek ufak bir şişlik, muhtemel bir tıkanıklığa neden olabilir. Prostat dokusunda zararlı 5-LOX enziminin aktivitesinin arttığı durumlarda Boswellia kullanılıyor. Bu özler; hem prostat kanserini, hem de prostat büyümesini önlüyor. Son zamanlarda glioblastoma gibi beyin tümörlerinin ve ödemlerinin tedavisinde; kortizon yerine yüksek doz Boswellia verilmesi tercih ediliyor. Bu sayede; beyin ödeminin azaldığı ve beyin fonksiyonlarının düzeldiği görüldü. Boswellia, kortizon seviyesini yüzde 50 düşürüyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
bîr, bitki, boswellia, dostu, kalp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalp Pili Nedir - Kalp Pili Nasıl Takılır Zen Sağlık Köşesi 0 16 Eylül 2013 14:33
Kalp İnceliği ve Kalp Yumuşaklığı Ne Demektir? Liaaa İslamiyet 0 14 Şubat 2012 13:38
24 inç'lik enerji dostu Dilara Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Ekim 2008 10:08
Kalp Dostu Hurma UnyE Sağlık Köşesi 2 30 Eylül 2007 17:52