IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2014, 20:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fesleğen Stresi Azaltıyor ve Kalbi Koruyor




Fesleğen, aroma artırıcı olarak bilinmesine rağmen, birçok hastalıkla savaşta da önemli rolü olan bir bitkidir; anti-inflamatuar (iltihap), antibakteriyel ve anti-stres özellikleri bulunur.

Yunanca’da ‘kraliyet’ anlamına gelen, binlerce yıldır bitkisel ilaç olarak kullanılan fesleğen; günümüzde de en yaygın sağlık sorunlarıyla mücadele yollarından biri olmaya devam ediyor.

İşte, fesleğenle ilgili bilinmesi gerekenler:

DNA HASARINDAN KORUR
İçerdiği yüksek antioksidan yağlar, K vitamini, kalsiyum ve besin değeri açısından çok zengin olan fesleğen; DNA hasarına karşı mücadelede son derece etkilidir. Yani bu mucizevi bitki, genetik bilginin depolanmasını korumaya yardımcı olur. DNA; kromozom olarak adlandırılan işlevsel birimlerdir. Kromozomlar, hücre içinde genetik değişimlere uğrayabilir ve kanserin büyümesine bağlı DNA mutasyonlarına veya serbest radikallerin aktivasyonuna neden olabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BAKTERİLERİ BÜYÜTMÜYOR
Fesleğen, reyhan ve nane benzeri yapraklar; beta-kariyofilen içerir. Beta-kariyofilen de; artrit (eklem iltihaplanması) ve inflamatuar (bağırsak iltihaplanması) bağırsak hastalığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili bir maddedir.

Fesleğendeki, suda çözünen flavonoidler (orientin ve vicenin) radyasyona karşı koruma sağlıyor.

Yapılan araştırmalarda; fesleğenin, patojen bakterilerin büyümesini engellediği görülmüştür.

İranlı bilim adamlarının yaptığı bir çalışmada da; fesleğendeki yağların, insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu ortaya çıkmıştır.

ÖDEME KARŞI ETKİLİ
Journal Physicology ve Biochemistry dergisinde yayınlanan araştırma, bu yeşil ve aromalı bitkinin, akciğer enfeksiyonları ile ilişkili bakterilerin büyümesini kısıtladığını ortaya koyuyor.

Malezya’da bulunan University Science of Malasia’da fareler üzerine yapılan bir çalışmada ise, fesleğenin ödeme karşı etkili olduğu kanıtlandı.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucu fesleğenin, akciğer ve kolon kanserlerinde tümör erimesini sağladığı ve immün yetmezliğini ortadan kaldırdığı da biliniyor.

Yüksek antioksidan içeren fesleğen, kalp sağlığı üzerinde de etkili.
Yapılan araştırmalar; fesleğen yaprağı ektresinin yüksek kolesterolü düşürdüğünü gösteriyor. Bu biki ayrıca yüksek total kolesterol ve LDL kolesterol gelişimini engelliyor.

FESLEĞEN BUZDOLABI VE DONDURUCUDA SAKLANMAZ
Fesleğen seçerken; öncelikle yapraklarının taze görünümlü, parlak ve yeşil olmasına dikkat etmelisiniz. Yaprakları koyu, lekeli, kesik, yırtık ve sararmış olan fesleğenleri tercih etmeyin. Ayrıca organik olduğundan emin olun. Fesleğen, buzdolabında veya dondurucuda saklanmaz. Fesleğeni; kuru ve serin yerde olmak şartıyla altı ay boyunca saklayabilirsiniz. Fesleğenin özellikle tazesi çok yararlıdır ama kurutulmuş olarak tüketilen çayının da sayısız faydası vardır.

ŞEKER HASTALIĞINI ÖNLÜYOR
Journal Evidence- Based Complementary ve Alternative Medicine’de yayınlanan bir araştırma, fesleğenin stresi azalttığını kanıtladı. Bilim adamları; fesleğen ektresinin etkisini inceledi. Araştırma sonucunda; uyku problemi, yorgunluk ve unutkanlık gibi semptomlarda yüzde 39 oranında bir düşüş olduğu kanıtlandı. Ayrıca stres kaynaklı cinsel sorunların da yüzde 87.5 oranında azaldığı gözlendi.

Fesleğen, diyabet yönetiminde de son derece etkili bir bitki. Bir araştırma sonucunda; açlık kan şekeri ve tokluk kan şekeri seviyelerinin düştüğü kanıtlandı.

Sabah

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
azaltıyor, fesleğen, kalbi, koruyor, stresi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu besinler stresi azaltıyor Kızın1i Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 05 Ekim 2013 10:29
Antep Fıstıgı kalbi koruyor кααη™ Sağlık Köşesi 0 15 Temmuz 2007 21:24