IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01 Mart 2014, 21:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Granadilla





Özellikleri ve Tarihçesi:

Granadilla, 19. yy ın sonlarında Havaii de üretilmeye başlanan ve daha sonraları tarihi gelişimi içerisinde Amerika nın Florida eyaletinde de üretilen bir meyvedir. Granadilla nın dış kabuğu turuncu renkte olup kabuğu düz bir yapıdadır. Yaprakları 8 – 20 cm uzunluğunda, 6 – 15 cm enindedir. Yapraklarının üst tarafı koyuya çalan yeşil, alt kısmı ise daha açık yeşildir.
Meyvenin içi çekirdekli bir yapıda olup, yenilen kısmı da bu çekirdekli kısmıdır.
Yetiştirildiği Yerler:
Granadilla, Orta Amerika ve Afrika ülkeleri ile Bolivya ve Peru da üretilmektedir. Meyve daha önceleri İsrail de üretilmeye çalışılmış ama buranın iklim koşullarının meyvenin yetişmesine imkan vermemesinden dolayı bu projeden vazgeçilmiştir.Yine “Yeni Gine” de üretiminin yapılabileceği yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış, Haiti nin dağlık yamaçlarında yetiştirilebileceği konusunda projeler oluşturulmuştur.
Faydaları:
Subtropikal bir meyve olan Granadilla, içerdiği Kalsiyum sayesinde kemik gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Bununla birlikte ayrıca cildi diri ve sağlıklı tutma gibi özellikleri de bulunmaktadır.
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Çekirdeklerini yiyebilir, meyve sularınızda, tatlılarınızda, yoğurtlarınızda, dondurmalarınızda, kokteyllerinizde, salatalarınızda vs. ilave ederek, farklı bir lezzet ve görsel elde edebilirsiniz.
Muhafaza Koşulları:
7 ºC de %80 - %90 nem seviyesinde muhafaza edilmesi gerekmektedir.
Besin Değerleri:
C,B1,B2,B3,Keroten ve Kalsiyum açısından zengin bir meyvedir.



100 Gr. Granadilla Besin Değerleri
Moisture
69.9-79.1 g
Protein
0.340-0.474 g
Fat
1.50-3.18 g
Crude Fiber
3.2-5.6 g
Ash
0.87-1.36 g
Calcium
5.6-13.7 mg
Phosphorus
44.0-78.0 mg
Iron
0.58-1.56 mg
Carotene
0.00-0.035 mg
Thiamine
0.00-0.002 mg
Riboflavin
0.063-0.125 mg
Niacin
1.42-1.813 mg
Ascorbic Acid
10.8-28.1 mg


Ecuador, El Salvador, Costa Rica and Guatemala da yapılan analizlerin sonucudur.

Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
granadilla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık