IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 14:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesin Yararları




B1, B2, B6 ve C vitamini, çinko, bakır, fosfor, magnezyum ve potasyum açısından zengin olan bu harika besin maddesi patatesin diğer faydaları'nı da şöyle özetleyebiliriz:

Mide ve oniki parmak bağırsağındaki ülserleri tedavi eder. Karaciğer şişliğini giderir, safra akışını kolaylaştırır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Damar sertliğinde faydalıdır.

Basur, kan çıbanı ve yanık ağrılarını geçirir, tedavisine yardımcı olur. Skorbüt hastalığını önler. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Kanı temizler, kansere karşı korur.

Zayıf hafızaya patatesli takviye

Amerikalı bilim adamları, hafızası zayıflayanların, arpa ekmeği ve bir tabak patates yiyerek, beyni takviye edebileceğini açıkladı. Yapılan araştırmalarda, karışık cins karbonhidrat içeren yiyeceklerle beslenen insanların, karbonhidratları az alan insanlara göre, zeka testinde daha başarılı oldukları belirlendi.

Patates C vitamini deposu
Her mevsim bulunabilen ve insanların beslenmesinde önemli bir yer tutan patatesin, C vitamini deposu olarak bilinen birçok meyveden daha çok oranda bu vitamini içerdiği bildirildi.

Bazen kızartma, bazen fırında, bazen de püre ya da salata şeklinde sofralardan eksik olmayan patates, uzmanlara göre, içindeki C vitamini, karbonhidrat, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile enerji veren önemli yiyecekler listesinde yer alıyor. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Baysal, bilinen C vitamini meyvelerinin yanı sıra patatesin de, bu vitamini içerdiğini söyledi. Baysal, portakal ve domates kadar C vitamini içermeyen patatesin, elma, armut ve ayvadan daha fazla bu vitamini içerdiğini anlattı.

Prof. Baysal, kızartılan ve bekletilen yiyeceklerin, kansere yol açan maddeler barındırdığını ifade ederek, bu tür yiyeceklerle portakal, domates, marul, maydanoz gibi yiyeceklerin bir arada yenilmesini önerdi. Prof. Baysal, patatesin, kızartılması halinde içerdiği C vitaminini yitirdiğini kaydetti. Baysal patates kızartmasının salata gibi yiyeceklerle tüketilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Patates, ishal ve benzeri rahatsızlıklara, şeker rahatsızlıklarına, yüksek tansiyonu olanlara, antioksidantlar içerdiği için kansere, kilo almak isteyenler, etkili oluyor. Patates ayrıca kalori değeri diğer sebzelere göre yüksek olduğu için tüketenlerin uzun süre tok kalmalarını sağlıyor.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
patatesin, yararları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patatesin haşlanırken dağılmaması için ne yapılmalı Zen Yemek Tarifleri 0 17 Aralık 2012 14:46
Şekerlemenin Yararları Liaaa Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2012 02:39
Yoğurdun Yararları Liaaa Sağlık Köşesi 1 01 Mart 2012 14:40
Patatesin Sıra Dışı 10 Kullanım Alanı Lady Genel Paylaşım 0 21 Nisan 2010 21:07
Ağacın Yararları :) TnT Serbest Kürsü 2 14 Ocak 2010 11:00