Kanı temizliyor, cilde canlılık veriyor Kalorisi düşük, besin değeri ise oldukça zengin bir sebze olan kuşkonmaz, kalp hastalıklarından kemik erimesine kadar birçok hastalığın şifa kaynağı. Uzman Diyetisyen Bengi Çetiner, antioksidan içeren bu mucizevi sebzenin faydalarını sıraladı. Meyvemsi bir tada sahip olan kuşkonmazın 100 gramında sadece 25 kalori bulunur. Kalorisi son derece düşük olan kuşkonmaz; A vitamini, C vitamini ve B6 vitaminleri ile folik asit, fosfor ve potasyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin. Kuşkonmazın faydaları Bengi Çetiner, kuşkonmazın mucize niteliğindeki 15 faydasını şöyle sıraladı: Buharda pişirerek tüketin
Bengi Çetiner, böbreklerinden rahatsız ve gut hastası olan kişilerin kuşkonmazı seyrek ve az yemesi konusunda uyararak, şu uyarılarda bulundu: “Konserve kuşkonmaz yerine tazelerini tüketmeye çalışın. Kuşkonmazın kabuğunun kalın olduğunu düşünüyorsunuz soyarak da tüketebilirsiniz. Kaynatılma sırasında besin değeri azalacağından buharda pişirerek tüketin. Antioksidan içeriği, ödem atma ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle zayıflama diyetlerinde günde 6-15 gram yani 4-5 adet kuşkonmaz bitkisi tüketilebilir. Ayrıca ıspanak ve enginarla bağdaşmadığı için aynı öğünde yememeye dikkat edin.” |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net