IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 11:51   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmplant Hakkında Nedir? Nasıl Yapılır?




İmplant bazı diş eti hastalıklarında, ilerlemiş diş çürümelerinde, belli nedenlerle oluşmuş diş kayıplarında kendi dişinizin yerine koyulan protez dişlere verilen isimdir. İmplant herhangi bir sebeple yitirilen dişin yerine kendi dişinize en yakın tedavi yöntemidir.

Diş kayıpları çiğnemenizi etkilediği gibi görsel açıdan da kötü bir görüntü yaratır. Bu nedenle kaybolan dişin yerine yeni ve yapma dişler konularak çiğneme konforu hastaya tekrar kazandırılmaya çalışılır. Ancak en sağlam ve en kendi dişinize yakın olanı aslında implanttır.

İmplant dişler konusunda uzmanlaşmış diş hekimleri tarafından yapılırsa daha doğru olur. Yani bir nevi cerrahi müdahelede bulunabilen diş hekimleri implant konusunda daha başarılıdırlar.

İmplant diş yapılmadan önce hastanın ağız yapısı ve dişlerinin rengi incelenir. Sonra implantın uygulanacağı yer titiz bir çalışma ile planlanır. İmplant diş tedavisinde başarı oranı yüzde 99′ dur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İmplant diş kimlere uygulanabilir

İmplant diş aslında herhangi bir sorunu olmayan pek çok kişiye uygulanabilir. Ancak bunun en doğru cevabını elbetteki dokturunuz verir. Çünkü önce hekim tarafından çene yapınız incelenir. Eğer çene yapınız implanta uygunsa tedaviye başlanır.

İmplantın faydalarından biri de ağznızda kaybettiğiniz dişin bulunduğu yerde bir süre sonra kemik çekilmesi oluşur. Yani yaşlı insanlarda oluşan ağız büzüşmesi şeklinde görülen bu görüntü aslında çene kemiğinin çekilmesinin verdiği görüntüdür. İmplant bu görüntüyü engeller. Çünkü kemik implantın içindeki malzeme ile bütünleşerek onu kendi devamı gibi algılar. İmplant alerji yapmaz ve vücudun çok kolay kabul edebileceği özel malzemelerden yapılır. Zamanla kemikle beraber bütünleşir.

İmplant diş tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

İmplant dişin aslında en büyük dezavantajı ya da dezavantaj gibi görünen yanı, tıpkı kendi dişleriniz gibi özel bir temizlik ve hassasiyet ister. Yani kendi dişlerinizde uyguladığınız bakımlar implant dişler için de geçerlidir. Günde 2 kez dişler fırçalanmalı, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




İmplant dişin takılışı

İmplant çene kemiğine küçük bir yuva açılarak nazikçe yerleştirilen bir maddedir. İşlem tıpkı diş çektirdiğinizde ya da dolgu yaptırdığınızda uygulanan miktarda bir anestezi uygulanarak yapılır. Sonra yerleştirilen implantın üzerindeki bölümün bulunduğu noktaya koymak için ölçü alınır. Bu ölçü laboratuvara yollanır ve burada hastanın çenesine uygun ölçülerde diş ve implantın diğer parçaları hazırlanır.

İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra 1 ya da 1 buçuk ay kadar beklemek gerekir. Bu sürenin nedeni implantın çene kemiğine iyice kaynaması için gereklidir. Sonrasında çene kemiğine iyice kaynayan implantın üzerine yapma porselen diş yerleştirilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hakkında, nasıl, nedir, yapılır, İmplant


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köpekbalığı Nedir? Nasıl Beslenir, Nasıl Avlanır, Nasıl Çoğalır–Hakkında Geniş Bilgi Violent Hayvanlar Alemi 0 25 Ocak 2014 20:23
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
İmplant hakkında merak ettikleriniz Collettivo Sağlık Köşesi 0 20 Eylül 2008 01:11
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51