IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 12:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ginseng bitkisinin yan etkileri ve yararları




Ginseng bitkisinin kökleri, insan vücuduna benzer. Bu kökler asıl tedavici edici kısımlardır. Dünyada pek çok türü vardır fakat en değerli olanlar Asya ve Amerikan ginsengidir. Ginseng, şeker hastalığında, cinsel fonksiyon bozukluklarında, kan şekeri düşürmede, kolesterolü düzenlemede kullanılır. Çok kuvvetli bir afrodizyak ve anti-aging maddesidir. Ginseng kökleri, kurutulmuş halde veya dilimler halinde satılır. Çay olarak poşetlenmiş halde de bulunur.



Ginseng faydaları nelerdir?

Ginseng, stres, bulantı, kusma, baş ağrısı, ishal, akciğer sorunları, artrit, astım, tümörler, şeker hastalığı, depresyon, diş hastalıklarında kullanılır. Mide sorunlarında önerilir. Kökleri kuvvetli afrodizyaktır. Üreme hormonlarını düzenler, doğurganlığı arttırır. Adet düzeni için, doğum ağrılarını hafifletmek için kullanılır.

Hafızaya çok faydalıdır. Öğrenme kabiliyetini arttırır. Karaciğer ve kalp dostudur. Her iki organın düzenli çalışmasını sağlar. Kanser riskini düşürür. Fakat, her şeyin fazlasında olduğu gibi Ginseng’inde fazlası veya uzun kullanımı belirli yan etkiler yaratır.



Ginseng yan etkileri nelerdir?


Konsantrasyon bozuklukları, sinirlilik, kalp çarpıntısı, kusma, şişkinlik, sıkışma hissi başlıca yan etkilerdir. Genelde yan etkiler kişide olan sağlık sorunlarına göre değişir. Bazen düşük kan şekeri yapabilir veya hipertansiyon oluşabilir. Çok fazla kullanıldığında, baş ağrısı, ishal, vajinal kanama riski artar.

Ginseng hakkında halen araştırmalar devam etmektedir. Faydaları ve yan etkileri konusunda daha tam bir netlik yoktur. Bu nedenle, kullanmadan önce mutlaka hekime danışmakta fayda vardır. Eğer, kronik bir rahatsızlığınız varsa hekim izni olmadan kullanılmamalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Şubat 2022, 16:54   #2
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ginseng bitkisinin yan etkileri ve yararları




Ginseng


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ginseng, çok yıllık, kazık köklü bir bitki aslında. Popüler olan ve birçok kullanım alanı bulunan kısmı ise bu bitkinin kökü.

Özellikle Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5000 yıldır tedavi amaçlı olarak kullanıldığı bilinen bu bitkinin de birçok türü var tahmin edeceğiniz gibi.

Amerikan ve Asya ginsengleri en çok faydası olanlar olarak bilinirken, piyasada karşınıza çıkabilecek Sibirya gindengleri ise botanik bilimcilere göre ginsengin bir türü bile değil.

Ne işe yaradığı merak konusu: Ginsengin faydaları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ginseng güçlü antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini koruyor, hastalıklara karşı vücuda destek oluyor.
Ginseng adaptojen bir bitki sayıldığından, vücutta dengeleyici bir etki yaratıyor, bu sayede vücudu sinir ve stresten koruyor.
Sinir ve stresten uzak kalmayı başaran vücutta beyin fonksiyonları da daha sağlıklı bir şekilde çalışıyor, konsantrasyon artıyor, hafıza güçleniyor.
Bu özelliği sayesinde beynin daha zinde ve enerjik olmasını sağlıyor, vücuda canlılık katıyor.
Kötü kolesterol üzerinde de dengeleyici etkileri bulunan ginseng, düzenli ve ölçülü kullanıldığında kolesterolü düşürüyor.
Aynı şekilde tansiyonun da sağlıklı bir düzeyde seyretmesine destek oluyor.
Ginseng, içindeki faydalı maddeler sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltıyor, kalp ritminin düzenli bir şekilde devam etmesinde vücuda destek oluyor.
Afrodizyak etkisi olduğu da bilinen ginseng, hormonların düzenli olarak üretilmesine yardımcı oluyor.
Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu sadece grip, nezle gibi basit hastalıklara karşı güçlendirmeyen ginseng, aynı zamanda kanser gibi ciddi rahatsızlıklarda da kendini gösteriyor, kansere yakalanma riskini azaltıyor. Oluşmuş olan kanserli hücrelerinse büyümesini ve çoğalmasını olabildiğince yavaşlattığı söyleniyor.
Bu faydalarından nasıl yararlanacağız peki: Ginseng nerede satılır, nasıl kullanılır?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ginseng, faydalarının ve yılların verdiği popülarite sayesinde hemen hemen dünyanın birçok yerinde ticari olarak yetiştiriliyor. Bu nedenle ülkemizde de kolayca bulunabiliyor.

Ginseng özellikle çay olarak tüketildiğinden, onu hazır paketler halinde eczanelerde, aktarlarda ve büyük marketlerde kolayca bulabiliyorsunuz. Birçok online satış sitesinde de yine paketler halinde ginseng çayına ulaşmanız mümkün. Ancak başta da söylediğimiz gibi, ginsengi güvenilir yerlerden edinmeniz önemli.

Eğer kök ya da toz halinde almak istiyorsanız yine güvendiğiniz aktarlardan bu hallerini de temin edebiliyorsunuz.

"Satın aldıktan sonra nasıl kullacağım" derseniz, hazır paketlerde satılan çaylardan aldıysanız paketin üzerinde yazan şekilde demleyerek tüketebilirsiniz.

Toz ya da kök şeklindeki ginsengler içinse kökleri rendeleyerek ya da küçük dilimler halinde keserek işe başlıyorsunuz. Ardından su kaynatıp yaklaşık 5 dakika o suyu soğuttuktan sonra toz ya da küçük parçalar halindeki kök ginsengin üzerine dökmeniz, bu şekilde yaklaşık 6-7 dakika demlemeniz gerekiyor.

Yan etkisi var mı öğrenmeden olmaz: Ginsengin zararları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ginsengi kullanmadan önce bilmeniz gereken son ve önemli bir konu daha var: Ginsengin bir zararı, yan etkisi var mı?

Ginseng de tıpkı tedavi amaçlı kullanmayı düşündüğünüz tüm ürünler gibi öncelikle doktorunuza başvurarak tüketmeniz gerekenlerden. Çünkü bildiğiniz gibi her ürün, ne kadar bitkisel olursa olsun her bünyede aynı etkileri yaratmıyor.

Bu nedenle özellikle kalp ve damar rahatsızlığı olanların, tansiyon sorunları yaşayanların ya da alerjik bir bünyeye sahip olanların mutlaka doktorlarına danışarak tüketmesi ve asla ginseng tüketiminde aşırıya kaçmaması gerekiyor.

Faydalarından da anlayabileceğiniz gibi ginseng kan sulandırmadan kalp ritmini düzenlemeye kadar vücutta çeşitli etkiler yaratıyor. Bu etkiler, fazla tüketilmesi durumunda vücutta kendini daha fazla gösteriyor ve bu da var olan düzenimizin bozulmasına neden olabiliyor.

Kısacası, siz siz olun, ginsengi de başka herhangi bir ürünü de tedavi amaçlı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bitkisinin, etkileri, ginseng, ve, yan, yararları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boldo Bitkisinin Yararları Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 19:26
Turunç Bitkisinin Yararları Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 17:43
Kocayemiş Bitkisinin Faydaları Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 14:09
Ginseng (Panax) Ecrin Alternatif Tıp 0 22 Ağustos 2013 08:52
Boy Otu Bitkisinin Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 0 22 Mart 2012 15:50