IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tufan

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2014, 00:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bel Fıtığı Tedavisinde Yeni Tedavi Yöntemi




Bel ağrısı oldukça sıkıntı veren , hareketlerimizi sınırlayan ve yaşamımızı kısıtlayan bir rahatsızlıktır. Hele bu ağrılar bel fıtığı derecesine kadar ilerlemişse işimiz çok daha zorlaşır.

Bel fıtığı için pek çok tedavi yöntemi uygulanır. Cerrahi müdahaleler ve fizik tedavi uygulanan tedavi yöntemleri arasında ilk sıralarda yer alır. Ancak günümüz teknolojisinde bel fıtığı tedavisi için çok daha pratik ve kalıcı çözümler üretilmek için çalışmalar yapılıyor ve başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Bel Fıtığı Nedir?

Sırtımızdan kalçamıza kadar uzanan ve adına omurga denilen kemik bir dizi omurdan meydana gelir. Omurgamızda bulunan her bir kemik yapıya ise omur adı verilir. Omurlarımızı birbirine bağlayan bağ dokular ise disk olarak adlandırılır. Diskler omurlarımızın hareket etmesini kolay hale getiren, dış etmenlere karşı koruyan ve dayanıklı olmasını sağlayan güçlü bağ dokularıdır.

bel fıtığı nedirDiskte iç ve dış tabaka olmak üzere iki tabaka yer alır ve dış tabakadaki yapının bozulması sonucu içeride bulunan tabaka dışarıya doğru taşmaya başlar. Yumuşak dokunun taşması ise omurilikte bulunan sinirlere baskı yapar ve sıkıştırır. Baskıya uğrayan ve sıkışan bu bölgede fıtık meydana gelir ve buna bel fıtığı adı verilir.

Bel fıtığı artık hayatımızı zorlaştırmayacak. Böyle bir rahatsızlığınız varsa hemen bir doktora başvurup belinizde fıtık olup olmadığını öğrenin ve hemen her alanda uygulanıp başarı elde eden bel fıtığı tedavisinde de ismini yeni yeni duyuran kan pulcuklarından zengin plazma tedavisi ile bel fıtığı ağrılarından kurtulun

Kan Pulcuklarından Zengin Plazma

Herhangi bir cerrahi müdahale yapılmadan tamamen sizin kanınız ile kendi kendinizi tedavi etmenizi sağlayan bir yöntem. Kandaki pulcuklar kullanılarak ağrılı olan bölgeniz tedavi ediliyor ya da kireçlenmeniz son buluyor. Yöntem yalnızca ağrı ve kireçlenme için değil kırışık gideme, yanık, yara izleri gibi pek çok alanda da uygulanıyor.

Tıpkı kan tahliline gider gibi kolunuzdan doktorunuzun ayarlayacağı miktarda kan alınıyor. Daha sonra alınan kan bir işlemden geçirilerek kanın içindeki sıvı ayrıştırılıyor. Kanda bulunan bu sıvı taze hücre üretmesi bakımından oldukça önemlidir. Ağrılı olan bölgeye bu sıvı veriliyor. Verilen sıvı adeta bir kök hücre görevi görüyor ve orada bulunan ölü hücrenin yerine geçerek ağrıyı kesiyor.

Oldukça başarılı sonuçlar veren bu yöntem narkoz olmadan, yara izi bırakmadan ve tamamen hastanın kendi kanından olması açısından oldukça dikkat çekiyor. Üstelik herhangi bir sınırlama olmaksızın hastanın ağrılı olan bölgelerine ya da genç görünmesini istediği bölgelere kendi kanı alınarak uygulanabiliyor.

Tedavinin günlük hayatınızı etkilemeden, yaşam kalitenizi düşürmeden uygulanması ise bir başka tercih sebebidir. Ancak en önemli tercih sebebi ağrılardan tamamen kurtuluyor olmanızdır. Plazma Rich Platelet (PRP) adı verilen bu tedavi yöntemi ile bel fıtığınıza kalıcı bir çözüm bulmuş oluyorsunuz.

Hoşça Kalın, Sağlıkla Kalın…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bel, fıtığı, tedavi, tedavisinde, yeni, yöntemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hipertansiyonda yeni tedavi yöntemi System Sağlık Köşesi 0 04 Kasım 2011 15:28
Bel Fıtığı Nasıl Oluşur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 21:28
İnsanlık dışı tedavi yöntemi Tisha Serbest Kürsü 1 22 Aralık 2009 12:45