Gaz Rahatsızlıkları için Beslenme Önerileri Geğirme, Şişkinlik Hissini ve Aşırı gaz çıkarmayı azaltmak için Neler Yapabilirim? Gıda günlüğü tutulur. Kişiyi hangi gıdalar etkiliyorsa onu belirlemeye çalışılmalıdır. Kişi geğirmek için kendini zorlamamalıdır. Hava oluşturan yiyeceklerin alımı azaltılmalıdır. Fırınlanmış gıdalar, ince çekilmiş kremalar, sülfe ve karbonhidratlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Sigara içme, sakız çiğneme, şeker emme, içecekleri kamış kullanarak içme veya dar ağızlı şişelerden içme uygulamalarından kaçınılmalıdır. Düzenli yemek yeme Her öğünlerde eşit oranlarda yemek yenilmelidir Hızlı yemek yemekten kaçınılmalıdır Gevşek takma dişler düzeltilmelidir Yemekten hemen sonra yatılmamalıdır Yağdan zengin gıdalar, kızartmalar, krema ve soslu yiyecekler ve hamur işlerinden kaçınılmalıdır. (Yağ kısıtlaması ile sindirim sistemi üzerine düşen yük azalır ve üretilen gaz miktarı da azalır) Kabızlık sorunu yok ise gaz ve şişkinliğe neden olan lifli gıdalardan kaçınılmalıdır Düzenli fiziksel egzersiz yapılmalıdır Kişi kendini kötü hissettiren yiyecekler yememeli (yiyeceklere herkesin toleransı farklıdır) Süt ve ürünleri tolere edebilecek miktarda tüketilmeli. (Laktaz eksikliği olanlar ancak yarım bardak süt veya yoğurdu tolere ederler) Diyet ürünleri, sorbitol, mannitol gibi diabetik ürünleri içeren yiyecekle, şekersiz (tatlandırıcı ile yapılmış) sakız ve tatlılar fazla tüketilmemelidir. Yazar: Dr. Bedri Ergun TOPSEVER |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net