IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Yumurtanın bilinmeyen faydaları! (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/635956-yumurtanin-bilinmeyen-faydalari.html)

Deep 31 Ekim 2014 03:07

Yumurtanın bilinmeyen faydaları!
 
Yıllarca kolesterolü yükseltiyor denildiği için sınırlı tüketilen yumurta şaşalı günlerine kavuşuyor. İşte Huffington Post'un haberine göre yumurtanın önemli ve bilinmeyen faydaları.

MEME KANSERİ
Yumurtada bulunan kolin isimli madde sadece beyin gelişimini desteklemiyor aynı zamanda meme kanseri oluşumunu da önlüyor. Nurse's Health Study isimli çalışmaya göre ergenlik çağında düzenli yumurta tüketmek yetişkinlikte meme kanseri riskini azaltıyor.

GÖZLER
Yumurta protein ve luteinden zengin bir besindir. Yumurtadaki bu maddelerin katarakt gelişiminin önlenmesine yardımcı olduğu biliniyor.

KARDİYOVASKÜLER
Günde bir yumurta kardiyologla olan görüşmenizi ertelemeye yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmaya göre düzenli yumurta tüketinin kalp krizi ve inme riskini azalttığı ortaya çıktı.

AĞ DENGESİ

Yazının başında da dediğimiz gibi yumurtanın kolesterol düzeyi açısından kötü bir ünü vardı. Ancak bu inanışın yapılan tüm çalışmalar sonucunda doğru olmadığı ortaya çıktı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net