IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2016, 00:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Tarama 15 dakikanızı, kanser hayatınızı alır'




Kırşehir'de 15 dakika süren taramalara katılan 40 yaş üstündeki 4 bin 150 kadından meme kanseri tespit edilen 9 kadın, erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kırşehir'de, 15 dakika süren taramalara katılan 40 yaş üstündeki 4 bin 150 kadından meme kanseri tespit edilen 9 kadın, erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

Hastanelerin önlerinde ve insanların toplu bulunduğu alanlarda geçen yıl yapılan kampanyalar ile eğitimlerde tespit edilen ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilen 9 kadın, küçük çaplı operasyonlarla üçüncü veya dördüncü aşama meme kanseri olmaktan kurtuldu.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının programları kapsamında Kırşehir'de geçen yıl 7 bin 500 kolon kanseri, 4 bin 200 rahim ağzı kanseri ve 4 bin 150 meme kanseri taraması yapıldığını bildirdi.

Ücretsiz taramaların birçok hayatın kurtulmasına vesile olduğunu ifade eden Demirbaş, geçen yıl Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) öncülüğünde yaptıkları taramalarda 1 kişide kolon kanseri, 1 kişide rahim ağzı kanseri ve 9 kadında meme kanseri başlangıcı teşhisi yapıldığını belirtti.

Demirbaş, "15 dakikalarını verdiler ama belki de hayatları kurtuldu. Bizim sloganımız zaten 'tarama 15 dakikanızı, kanser hayatınızı alır' şeklindedir. Bu hizmetlerin tamamı ücretsiz. Herhangi bir ücret karşınıza çıkmıyor. Bu 9 kişi bizim ilk aşamada yakaladığımız hastalar. Üçüncü bölüme gelen meme kanserleri zaten kendini belli eder. Bizim taramalarda yakaladıklarımız genelde bir ya da ikinci aşamada olanlar. Toplam tarama süresi 15 dakikadır" diye konuştu.

Demirbaş, 30 yaş üstündeki bütün kadınların her 5 yılda bir rahim ağzı kanser taraması, 40 yaş üzeri bütün kadınların da 2 yılda bir mamografi çekimleriyle meme kanseri taraması yaptırmaları gerektiğine vurgu yaptı.

TrtHaber


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
hayat, kanser, sağlık, tarama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baskısız Yongayı Yel Alır Sahipsiz Tarlayı Sel Alır Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 18 Haziran 2014 21:09
Çivisiz Tahtayı El Alır Sahipsiz Tarlayı Sel Alır Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 18 Haziran 2014 21:08
Lütfen Bir Dakikanızı Ayırırmısınız Sayın Coderler VocaList mIRC Scripting Sorunları 1 02 Eylül 2010 08:04
Lütfen 1 Dakikanızı Ayırın.. kont_dracula Haber Arşivi 3 20 Ocak 2006 20:28