IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2016, 22:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çarpık dişlere telsiz çözüm




Çoğunlukla genetik sebeplerden kaynaklanan çarpık dişler artık tel kullanılmadan düzeltiliyor.


Dent Suadiye Diş Kliniği’nden Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Ahmet Pınar ve Diş Hekimi İlker Arslan, tel ve braket kullanılmadan, ergonomik şeffaf plaklarla çarpık dişlerinizi tedavi ediyor. Ağızda belirgin olarak gözükmeyen şeffaf düzeltici plaklar istenildiği zaman rahatlıkla çıkarılabiliyor.


Dent Suadiye Diş Kliniği’nden Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Ahmet Pınar ve Diş Hekimi İlker Arslan bize estetik tüm kaygıları gideren tel kullanılmadan çarpık dişleri tedavi eden Invisalign yöntemi hakkında bilgi verdi.


Tel ve braket kullanılmadan yapılan tedaviye Invisalign yöntemi adı veriliyor. Bu yöntemi ve tedavi sürecini anlatır mısınız?
İnvisalign yöntemi, çapraşık dişleri düzeltme amacı ile dişlere takılan, çıkarılabilir, ağızda belirgin olarak gözükmeyen bir seri şeffaf düzeltici plaklarla, braket ve teller kullanılmadan dişlerin düzeltilebilmesini sağlayan bir sistemdir. Şeffaf düzelticiler 3 boyutlu özel bilgisayarlı sistemler yardımıyla hastanın diş yapısına birebir uygun olarak modellenirler.
İnvisalign yönteminde her bir düzeltici plak yaklaşık 2 hafta boyunca kullanılır. 2 hafta sonra yeni bir düzeltici takılır. Bu yeni düzeltici ile eskisi arasında dişleri daha düzgün hale getirici küçük farklılıklar bulunmaktadır. Bu süreç adım adım ilerlemektedir. 6 hafta arayla ortodonti uzmanınız yapacağı muayene ile tedavi sürecini yönlendirecektir.Tedavi süresi dişlerdeki çapraşıklık miktarına bağlı olarak 9-15 ay arasında değişmektedir. Bu dönemde yaklaşık 18-30 adet şeffaf düzeltici plak kullanılır. Tellerle ve braketlerle yapılan klasik ortodontik tedavi ise 18-24 ay sürmektedir.


Bu yöntemin telle yapılana oranla ne gibi bir üstünlüğü söz konusu?
İnvisalign yönteminin klasik tel ve braketlere göre en önemli avantajı estetik üstünlüğüdür. Düzeltici plaklar tamamen şeffaftır ve fark edilmesi oldukça zordur. Bu durum özellikle ortodontik tedavi yaptırmak isteyen ancak braket ve tellerin görüntüsü sebebiyle tedaviyi erteleyen yetişkinler arasında İnvisalign’ın popülerliğini artırmaktadır.
İnvisalign’ın diğer bir üstünlüğü ağız hijyeninin sağlanmasının daha kolay olmasıdır. Yeme-içme konusunda klasik ortodontik tedavide olan kısıtlamalar İnvisalign’da yoktur. Çünkü yemek yerken ve sıcak içecekler tüketilirken zaten çıkarılmaktadır. İstendiğinde ağızdan çıkarılabilir, fırçaladıktan sonra tekrar takılabilir.
İnvisalign yönteminin diğer bir avantajı ise tedavi süresinin ve tedavi sonucunun önceden bilinebilmesidir. Klasik ortodontik tedavide ise tedavi süresi hastaya ve hekime bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ve net süre vermek çok mümkün değildir.
İnvisalign yönteminde sabit tellerle karşılaştırıldığında yaşanması muhtemel “alışma dönemi” çok daha rahat geçirilir.


Invisalign hangi yaştan itibaren uygulanabilir?
İnvisalign yöntemi tüm süt dişleri düşüp yerine daimi dişlerin geldiği 12 yaşından itibaren başarıyla uygulanabilir.


Dişlerin çarpık çıkacağını nereden anlayıp nasıl bir önlem geliştirebiliriz?
Dişlerin çapraşık çıkabileceğinin bazı belirtileri vardır, örneğin süt dişleri çok düzgün olan ve dişlerin arasında aralıklar olmayan çocuklarda daimi dişlerin çapraşık olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle anne veya babadan birinde ortodontik bir sorun varsa çocukta bu yönden risk grubundadır. Ancak bu durumun tespiti için panoramik röntgen değerlendirmesi gerekir.


Dişlerin çarpıklığı ileri yaşlarda da tedavi ediliyor mu, Yoksa artık dişler iyice oturdu, iş işten geçti diye insanlar invisalign tedavisi uygulamak istemiyor mu?
Dişleri ilgilendiren çapraşıklık ve uyumsuzluklar her yaşta ortodontik tedavi ile düzeltilebilir. Ortodontik tedavinin yaşı yoktur. Son yıllarda ortodontik tedavi gören her beş hastadan birinin 21 yaş ve üzeri olduğu belirlenmiştir.


Ortodontik tedavi sürecini yasamak istemeyenler buna alternatif olarak proaaa dis vb. uygulamalar mı yaptırıyor?
Ortodontik tedavi sürecini uzun bulan az sayıda yetişkin hasta köprü veya porselen lamina yöntemleriyle tedavi seçeneğini tercih edebilmektedir.


Hangi durumlarda ortodontik tedaviye erken yaşlarda başlanmalıdır?
Her çocuk 7 yaşına geldiğinde bir ortodonti uzmanı tarafından muayene edilmelidir. Sorunlar erken teşhis edildiğinde erken alınabilecek küçük önlemlerle sorunlar oluşmadan veya büyümeden tedavi edilebilir. Çenelerin pozisyonunu ilgilendiren bir sorun varsa yani alt çene veya üst çene önde veya geride ise erken yaşlarda (8-12 yaş arası) tedavi gerekir, bunun dışındaki durumlarda yaş faktörü önemli değildir, ortodontik tedavi her yaşta başarı ile uygulanabilir. Çapraşıklık miktarı çok önemli değildir. Dent Suadiye’de 65 yaşında hastalara da 8 yaşındaki hastalara da çarpık diş tedavisi uygulamaktayız.


Dişlerdeki tedavi edilmeyen çarpıklıklar başka rahatsızlıklara sebep olur mu?
Dişlerdeki çapraşıklıklar diş çürükleri başta olmak üzere birçok diş ve diş eti sorununa sebep olurlar. Özellikle birbirine komşu iki çapraşık dişin arasındaki bölgede diş çürüğü görülme ihtimali yüksektir. Bunun yanında uzun vadede dişi destekleyen kemikte de erime görülmektedir, sapasağlam ve çürüksüz dişler kemik desteğini kaybedince sallanmaya başlayıp kendiliğinden düşebilmektedir.


Çarpık diş sorunu doğuştan mıdır, dişlerin yanlış kullanımından mı kaynaklanmaktadır, sebebi nedir?
Dişlerdeki çapraşıklık % 80 genetik sebeplerdendir, bunun yanında süt dişlerinin zamanından önce çekilmesi, ağızdan nefes alma, parmak emme, uzun süreli yalancı emzik kullanımı, 20 yaş dişleri, yatış şekli ve bazı beslenme bozukluları dişlerde çapraşıklığa sebep olabilir. Özellikle süt dişlerinin erken çekimi gerekiyorsa mutlaka alttan gelecek dişin boşluğunu korumak amacıyla “yer tutucu” uygulanmalıdır.


Hamileyken eksik/yanlış beslenme ve ilaç kullanımının bebekte çarpık dişe sebep olması mümkün müdür?
Hamilelikteki beslenmeyle diş çapraşıklığı arasında bir bağlantı yoktur, ancak diş yapısının kalitesi dengeli beslenme ile artırılabilir. Özelikle gerekli kalsiyum ve minerallerin eksiksiz alınması bebeğin diş yapısının sorunsuz gelişiminde önemlidir.


Bu yöntemi özellikle tercih eden bir kesimden söz edebilir miyiz?


İnvisalign yöntemini daha çok işi gereği toplumla yoğun ilişkide olan ve klasik tel ve braketlerin sosyal hayatını ve iş hayatını negatif yönde etkileyeceğini düşünen avukat, doktor, öğretmen, işadamı, halkla ilişkiler uzmanı, sanatçı ve sporcular yoğunlukla tercih etmektedirler. En azından Dent Suadiye ağırlıkla Ortodonti ve estetik diş hekimliği konularında hizmet verdiği için bu tespitimizin yerinde olduğunu düşünüyoruz.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bozuk diş yapısına 'telsiz' çözüm Amelia Sağlık Köşesi 0 06 Şubat 2014 00:35
Çarpık Ayak Tedavisine Ameliyatsız Çözüm Zen Sağlık Köşesi 0 09 Şubat 2013 16:11
Çarpık Kentleşmenin Zararları Liaaa Ödev ve Tezler 0 10 Şubat 2012 13:21
Çarpık Daireler Ezgi Zeka Küpü 2 16 Aralık 2011 16:09